xAhmetCan

Decapat
Daha fazla  
Düşük GPU sorununu çözemiyorum, çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?
i7 10700K işlemcim 4.9 GHz.
RTX 3080 ekran kartım var aralarında darbogaz söz konusu değil.
Fakat neredeyse tüm oyunlarda GPU kullanımımı kendiliginden ekran kartım düşürüyor.
Birçok insan bu sorunu yaşıyormuş fakat çözümünü bilen az kişi var sanırım. GPU karşılaştırma sitelerindekilerin bazıları çözmüş fakat nasıl yapıldıgını bilmiyorum, yardımcı olabilir misiniz?
BIOS ayarlarından olabilir sanırım.
PCI-e 3.0 olarak çalıştıgında sanırım sorunu çözebilirim, onun da çözümünü bulamadım. 4.0 olarak çalışıyor.

240Hz monitörüm var bu yüzden kullanamıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    920,2 KB · Görüntüleme: 182
İnşallah herkesin yararına olur çünkü verdigi paranın performansını kullanamayan çok insan var çünkü windows tüm ayarlarım doğru oldugu halde
2. fotoda attıgım kişide 1080p low ayarlarda CPU kullanımı : %46 GPU kullanımı :95 FPS: 205
Benim aldığım değer 1080p low ayarlarda CPU kullanımım : 44 GPU kullanımı: 66 FPS: 150

Oradaki %30 gpu kullanımdan kaynaklı 50-60 Fps kaybım var belki dahada fazla
240hz monitörüm var 144 hz gibi kullanıyorum o yüzden
Recep Baltaş veya Ali Güngör abimiz görür ve bunca insana umarım yardım eder :)
Onlarda bilmiyordur muhtemelen bunun çözümünü ama bulacaklarına eminim

Diyelim ki benim işlemci(i7 10700k (5ghz))darboğaz yapıyor
5900x de mi darboğaz yapıyor ?
Ndvia yapımcıları bi ayar yapmış ve oyunlarda 1080p de işlemci ve gpu az çalışıyor.
Çünkü insanların daha yüksek çözünürlüklü monitörlere geçip ilerleyen zamanlarda ekran kartını değiştirtmek istemeleri diye düşünüyorum.
Bunun çözümünü bulan yayıncılar ve bazı youtube kanalları var darbogaz diyip geçiştirmeyelim. Umarım araştırıp herkese faydalı olursunuz
Muhtemelen bios ayarlarında bi yer fakat çok araştırdım bulamadım
@Recep Baltaş @Ali Güngör

Dosya Ekleri

• 1673162072628.png
    1673162072628.png
    352,6 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı