1080P'de RX6700 XT vs RX 6650 XT

Ben bir tanıdığım için R5 5600-RX6700 XT bileşenli 1080p sistem topladım. Başta onun niyeti de 1440p'ydi ama UE5 gibi bir oyun motoru geliyorken ivmeyi 1080p'de tutmak daha mantıklı olurdu. Nitekim o da halinden memnun. Oyunlarda yüksek FPS değerleri alıyor. Besleyebilecekseniz RX6700 XT diyorum. Tabii o zaman R5 5600 daha uygundu. Şu an 12400F-H610 kombinasyonu sıfırdan sistem dizen birisi için daha makul.

Nasıl yani tam olarak bu konuları bilmediğimden anlayamadım. Ayrıntılı açıklayabilir misiniz?

Demek istediğim sistemin tabanı ne kadar sağlıklı ve güçlü olursa ekran kartının performansı da bu kadar iyi olur. Sistemimiz düzgün ve monitörümüz de uygun olduğu sürece bir takılma, akıcılık sorunu sorunu %99 ihtimalle yaşanmayacaktır. Burada kartın markası ve modeli ikinci planda kalıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Allah belasını versin NVIDIA'nın. AMD bile daha iyi çalışırdı. Akıcılık yok sistemimde ekran kartım 1660 Super.
Aslında o takılma mevzusu tek bir sebepten kaynaklanmıyor. Mesela işlemci fazla ısınıyorsa ani voltaj düşürme yoluyla kendini soğutuyor olabilir. Ramlerle alakalı olabilir. Yani bunun a markası b markası yok kısacası. Biraz da şans faktörü var.

Aslında o takılma mevzusu tek bir sebepten kaynaklanmıyor. Mesela işlemci fazla ısınıyorsa ani voltaj düşürme yoluyla kendini soğutuyor olabilir. Ramlerle alakalı olabilir. Yani bunun a markası b markası yok kısacası. Biraz da şans faktörü var.
Hocam işlemci 73 derece. Memtest86 testi yaptım bir şey çıkmadı.

Demek istediğim sistemin tabanı ne kadar sağlıklı ve güçlü olursa ekran kartının performansı da bu kadar iyi olur. Sistemimiz düzgün ve monitörümüz de uygun olduğu sürece bir takılma, akıcılık sorunu sorunu %99 ihtimalle yaşanmayacaktır. Burada kartın markası ve modeli ikinci planda kalıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam siz sanırım az çok anlıyorsunuz monitörüm 1080p ve değiştiremem sizce 6700 XT'yi 5 5600 ile kullansam darboğaz olur mu, yüzde kaçlık bir FPS düşürür ve ani donmalara sebep olur mu bunları yazabilirseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı