10875h UV yapılmıyor

toomanynights

Kilopat
Makaleler
5
Yaklaşık 5 gün önce formatladım ve BIOS'u resetledim, sebebi Dragon Center kaynaklı bir bug idi.
Şimdi hem ThrottleStop'ta hem XTU'da UV ve diğer işlemlere izin verilmiyor. XTU bu ayar yapılamadı diye hata veriyor, ThrottleStop ise hiç oynatmıyor.

1630429202237.png

Voltaj ayarları ile sadece BIOS içinden oynayabiliyorum ki o da XTU'dan görebildiğim kadarıyla sadece CPU Core UV yapıyor. -45'de şu an.
Tüm Advanced BIOS'u gezdim. Olması gereken tüm ayarlar açık. Overclocking feature açık, XTU interface açık. Zaten bu iki ayar yetiyor normalde. Format öncesinde sadece bu iki ayar açıktı ve istediğim gibi UV yapabiliyordum. Şimdi ise yapamıyorum. Nasıl düzeltebilirim?
BIOS güncel. MSI laptop.
@erengore

Chipset sürücün güncel değilse, güncellemeyi dener misin?

Ayrıca güncel BIOS'u tekrar kurmayı deneyebilirsin.

Chipset sürücün güncel değilse, güncellemeyi dener misin?

Ayrıca güncel BIOS'u tekrar kurmayı deneyebilirsin.
Chipset ve tüm sürücüleri en günceliyle format sonrası hemen güncelledim.
BIOS'u tekrar kurmak aklıma geldi fakat emin olamadım. Daha kolay bir çözüm bulamazsam onu deneyeceğim.

Yaklaşık 5 gün önce formatladım ve BIOS'u resetledim, sebebi Dragon Center kaynaklı bir bug idi.
Şimdi hem ThrottleStop'ta hem XTU'da UV ve diğer işlemlere izin verilmiyor. XTU bu ayar yapılamadı diye hata veriyor, ThrottleStop ise hiç oynatmıyor.

Eki Görüntüle 1154391

Voltaj ayarları ile sadece BIOS içinden oynayabiliyorum ki o da XTU'dan görebildiğim kadarıyla sadece CPU Core UV yapıyor. -45'de şu an.
Tüm Advanced BIOS'u gezdim. Olması gereken tüm ayarlar açık. Overclocking feature açık, XTU interface açık. Zaten bu iki ayar yetiyor normalde. Format öncesinde sadece bu iki ayar açıktı ve istediğim gibi UV yapabiliyordum. Şimdi ise yapamıyorum. Nasıl düzeltebilirim?
BIOS güncel. MSI laptop.
@erengore
@KRALCAN bilgin var mı? Format öncesi yapabiliyormuş.

Sisteminizdeki BİOS ayarlarından emin olun. Eminseniz biz size belki işe yarayabilecek bir rehber verebiliriz ama yine de siz emin olun. Tüm ayarlarınıza bakın. Haliyle ben sizin laptop'u kullanmadığım için bilemem.

Buyurun şu rehberi deneyin dilerseniz.

Eminim hocam olması gereken tüm ayarlar olması gerektiği gibi. Dediğim gibi zaten sadece OC Feature'un açılması ve içinde XTU interface'in açılmasının yetmesi lazımdı. Daha önce de öyle yaptım.
O rehberi yapıp yapmamakta kararsızım biraz. Windows üzerinden bu işlemi açmak sıkıntı yaratmasın?
Aslında undervolt yapabiliyorum ama sadece BIOS üzerinde işte. O da çok kısıtlı ve pek etkili olmuyor.

Eminim hocam olması gereken tüm ayarlar olması gerektiği gibi. Dediğim gibi zaten sadece OC Feature'un açılması ve içinde XTU interface'in açılmasının yetmesi lazımdı. Daha önce de öyle yaptım.
O rehberi yapıp yapmamakta kararsızım biraz. Windows üzerinden bu işlemi açmak sıkıntı yaratmasın?
Aslında undervolt yapabiliyorum ama sadece BIOS üzerinde işte. O da çok kısıtlı ve pek etkili olmuyor.
Yani maalesef başka çözüm sunamıyorum. Umarım bilenler vardır. MSI kullanıyor olan arkadaşlar belki biliyordur. Belki yazarlar. Ben bundan ötesini sunamam. :(
Yanlışlıkla da gülen emoji atmışım kusura bakmayın. Otomatik Doldur'da gülen surat varmış. :(

Son düzenleme:
@erengore Takıldığınız şeye bakın hocam ya... Ben onu fark etmedim bile.

Biraz gezdim internette bu sorunu yaşayıp çözene denk gelemedim.
Aynı BIOS'u tekrar update üzerinden yüklemek sıkıntı yapmıyormuş. Son çare onu deneyebilirim fakat açıkçası bu işlemci ile max. -50 UV yapabiliyorum o da 1 derece falan oynatıyor yani çok etkili olmuyor. Turbo ayarını değiştirmek iyi gelmişti ama haliyle onu yapamıyorum. Böyle kalacak bu galiba. Bilseydim BIOS'u sıfırlamazdım.
Aletin garantisi bitse de sıvı metal sürebilsem artık. O zaman bunlara da gerek kalmayacak muhtemelen.

Önerileriniz için teşekkür ederim.

BIOS'u güncelledim yazmadım BIOS zaten güncel. 2020 model bir BIOS ve yenisi yok. Format öncesi ile aynı BIOS, sadece fabrika ayarlarına döndürdüm.
Secure Boot kapalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı