Prosper Blade
Kilopat
Arkadaşlar CO değerleri nasıl olmalı? Altın çekirdek, gümüş ve bronzlar için ve PBO değerleri nasıl olmalı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu tarafında sağlamsın varsayıyorum, ilk olarak varsa Ryzen Master gudubetinden uzak dur. Altını, gümüşü, dövizi sonra halledersin. İlk olarak ppt 140W, tdc 90a, edc 150a gir, scalar X10 yapıştır geç, Boost clock positive +200 ver, thermal throttle Limit'i de manuel yap ve sana ne kadar lazımsa onu gir, Curve Optimizer all Core negative -15 yeter şimdilik. R23 skorlarını bekliyorum.
Bu değerler fazla agresif geldi 130 80 125 verdim co değerleri ise bronzlar - 25 Silver ve Gold çekirdekler - 10 +200 MHz Boost.
Gold çekirdek daha az voltaj ile yüksek frekansa çıkan çekirdeklere denir. Sen tam tersini yapmışsın ve ayrıca senin değerlerin daha agresif. Hangi değeri neden verdim diye merak ediyorsanız sorabilirsiniz.
Gold çekirdek daha az voltaj ile yüksek frekansa çıkan çekirdeklere denir. Sen tam tersini yapmışsın ve ayrıca senin değerlerin daha agresif. Hangi değeri neden verdim diye merak ediyorsanız sorabilirsiniz.
Tam tersi yüksek frekansta çalışan çekirdeklere genelde daha düşük değer verilir - 10 - 15 bronz silikon kalitesi kötü tembel çekirdeklere - 25 - 30 verilir.
Ayrıca 10X scalar işlemciyi gereksiz ısıtır edc ve tdc değerlerini yüksek yapınca işlemcilerde CPU gereksiz ısı üretim co performansını düşürebilir.
Dostum mantık şu, işlemcine hedef frekansı 4.65 GHz olarak verdik, burası tamam. Yani demek oluyor ki her çekirdek şartlar sağlandığında 4.65 GHz'i görecek. Curve Optimizer kısmına gelince, her çekirdeğe farklı voltaj girdiğimizi sen de fark etmişsindir. Farklı voltaj girmemizin nedeni her çekirdeğin 4.65 GHz hızına çıkabilmesi için ihtiyaç duyduğu voltajın farklı olması.
Şimdi, negative -30 ofsetle 4.65 GHz kızına çıkabilen çekirdek mi daha kaliteli yoksa örnek veriyorum -10 ile mi? Tabii ki -30 ile 4.65 GHz görebilen çekirdekler. Yani tembel çekirdekler diyerek, silikonu kötü olan çekirdekleri kastediyorsun, bu bağlamda silikonu kötü olan çekirdeklere düşük voltajı verirsen sistemin kararsız çalışır. Eğer silikonu iyi çekirdeklere yüksek voltaj verirsen ısıdan dolayı çıkması gereken hızlara çıkmakta zorlanır. Umarım anlayabilmişsindir.
Scalar X10 değeri işlemci çekirdeklerini maksimum hıza çıkmaya zorlar ancak etkisi minimaldir, getirisi küçüktür. İşlemcinin amperini limitlerseniz gereken voltajı, anakart çekirdeklere iletmekte zorlanır, o yüzden stabilite sorunu baş gösterir. Bunu onlarca kez denemiş birisi olarak, size garanti ederim. Sizin burada yapmanız gereken iki şeyi var. Ya işlemcinizi Power limit ile sınırlandıracaksınız ya da termal limitle sınırlandıracaksınız. İşlemcinizi termal limitle sınırlandırmanızı öneririm. İşlemciniz Power throttle yerine thermal throttle olur o kadar. Ayrıca ortam sıcaklığına göre daha esnek davranabilir ve belirlediğiniz sıcaklıktan yukarı çıkmaz.
Soğutucu tarafında sağlamsın varsayıyorum, ilk olarak varsa Ryzen Master gudubetinden uzak dur. Altını, gümüşü, dövizi sonra halledersin. İlk olarak PPT 140W, TDC 90A, EDC 150A gir, Scalar X10 yapıştır geç, Boost Clock Positive +200 ver, Thermal Throttle Limit'i de manuel yap ve sana ne kadar lazımsa onu gir, Curve Optimizer all Core negative -15 yeter şimdilik. R23 skorlarını bekliyorum.
İlk dediğim değerler ile thermal throttle limit 75 gir. İşlemci 75 derece ile ne kadar watt çekebilirse o kadar çeker, korkma. OCCT indir ve 1 saat test et. Hata almazsan negatif voltaj vermeye devam et. Hata alırsan hata aldığın çekirdeğin ofsetini +1 +1 yükseltirsin. Ancak söylemeliyim ki yaşadığın FPS düşüklüğü sorunu başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir.
Yapay zeka deepsearch aralığı ile bayağı araştırıyorum fakat co değeri için zıt görüş var OCCT ile test edeceğim thermal limit ile sınırlandırıp edc ve tdc değerini yüksek tutun diyorsunuz yani.
Yapay zeka deepsearch aralığı ile bayağı araştırıyorum fakat co değeri için zıt görüş var OCCT ile test edeceğim thermal limit ile sınırlandırıp edc ve tdc değerini yüksek tutun diyorsunuz yani.
Golda - 15 veriyor hız için voltaja ihtiyacı var bronzlara da - 30 hız yapamıyorlar bari ısınmasınlar diye.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.