10FastFingers hız testini hangi şekilde yapıyorsunuz?

Yer
Yokohama, Çin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500

Bu sitede bildiğiniz üzere yazı hızı testi yapıyoruz.
Sorum şu şekilde; klavyeye bakarak mı yazıyorsunuz, bakmadan mı?
Bakmadan yazanlar nasıl başarıyor, robot musunuz?
Ben bakarak yazıyorum ve 90-100 yapabilecekken 40 yapıyorum.

Bakarak yazı yazmak için klavye kullanmaya yeni başlaman lazım bence yıllardır kullanıyorum ve artık ezberledim klavyedeki yerlerini robot olmakla alakalı değil de ben çok fazla oyun oynardım eskiden o yüzden ister istemez kas hafızana yerleşiyor nereye basman gerektiği bir süre sonra otomatiğe dökülüyor ne yazmak istersen elin o harfe gidiyor hayırlı sosyaller.

5 yaşımdan beridir klavye kullanıyorum, o sebepten klavye ezberim de, tabii arada karıştırdığım zaman da bakıyorum.

Yılllardır kullandığım için tuşların yerlerini ezberledim. Yeni klavyeye geçince bile alışmam uzun sürmüyor. iPhone’da yazarken bile klavyeye bakmıyorum. Test etmedim ama iPhone’da bile 100’den hızlı yazıyorumdur.

Öylesine uzanırken telefondan rahat bir şekilde yazdım, 70 çıktı:

IMG_4238.jpeg

Bilgisayarda 200 oluyor.

Son düzenleme:
Şimdi 1 dakikalık bir test yaptım, neredeyse klavyeye hiç bakmayarak maksimum 3-4 parmak ile saniyede 54 kelimeye ulaşmayı başardım.

Bu sitede bildiğiniz üzere yazı hızı testi yapıyoruz.
Sorum şu şekilde; klavyeye bakarak mı yazıyorsunuz, bakmadan mı?
Bakmadan yazanlar nasıl başarıyor, robot musunuz?
Ben bakarak yazıyorum ve 90-100 yapabilecekken 40 yapıyorum.
Uzun süredir bilgisayar kullandığımızdan bütün tuşların yerini ezberliyoruz. Ben hepsini ezberlesemde sol tarafta %1 sağ tarafta %20 ihtimalle hata oranım oluyor. Özellikle 'ğ', 'ü', 'ş', 'ö', 'ç' tuşlarına basarken. Onun dışında çok nadiren bakıyorum ama öylesine bakıyorum yerlerini bilmeme rağmen.

Screenshot 2025-03-24 212523.png

f klavye olsa daha iyi yazabilirdin, bu şekilde maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı