10kg dumbell kaldıramıyorum

Açıkçası pazartesini okuduktan sonra okumayı saldım.
Bu program olmamış.

Bir kere pazartesi toplam 32 set yapıyorsun.
Sen mr olympia değilsin reis. Bir idmanda maksimum 25 set olmalı ( bak maksimum diyorum).
İdmanda iki bölge yaparsın, bölge başına toplam 8 set yaparsın olay biter. 8+8'den o idmanda toplam 16 setin olmuş olur. Ekstradan yapacağın fazla setler çöp diyebiliriz.
İdman konusunu detaylı araştırmalısın. Çünkü bu program hiç olmamış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ağırsağlam fanboyluğu gibi olmasın ama bence bu içerikler fazlasıyla faydalı.

Şimdi programına bir göz atalım;

İtiş çekiş bacak yapıyorsun anladığım. Haftada 3 gün gidiyorsun.
Bir kere hafta da üç gün push pull legs olmaz. Çünkü neden? Bir kası geliştirebilmek için hafta da 2 defa çalıştırman gerek. Hafta da 3 gün yapılan push pull legs veya split program da bir kası hafta da 2 defa çalıştırılamaz.
PPL ve split programlar için 5 gün idman yapmak gerekir. Sen kalkıpta 3 günlük PPL programında 2 defa sırt, 2 defa göğüs... Yapmaya çalışırsan volümü ve set sayısı gereksiz yüksek bir idman olacak, bu da kas gelişimi için çok olumsuz bir şey ve dediğim gibi yapacağın idmanda çalıştırdığın bölge için 6-8 set arası optimum ideal set bundan sonrası yapacağın setler kas yorulduğu için ekstra gereksiz.

Eğer hafta da 3 gün vakitin varsa sana önerim tabii ki de Full body bir idman programı yapman olacak.
Neden Full body?

1- En başta bir kere vaktin kısıtlı.
2- Vaktin kısıtlı olmasa bile;

Öncelikle bilimsel olarak Full body daha avantajlı ama yine de şunları açıklayalım:
PPL ve Split programlar kimler için?

- PPL ve spliti idman programları vucutunda bu programlardan optimal verimi alabilmesi için yeterli kas kütlesini oluşturmuş. Bu kütleyi şekillendirmek ve bir yandan da geliştirmek isteyenler için uygundur.
Yeterli kas kütlesi olmayan bir birey için PPL ve split programlar saçma olacaktır.

Full body ise sağlam bir temel inşa etmeye dayalı programlardır. 2, 5-3 aydır spor yapıyorum. İlk ayında bende salaklık edip PPL ile başlamıştım ve 3 gün uyguluyordum. Seninkinden farklı olarak set sayılarım azdı çünkü fazla set yapmanın gereksiz olduğunu biliyordum.
Ama yine de bilimsellikten uzaktım, daha sonra makaleler okudum ve araştırmalar yaptım.
3 günlük Full body bir programa geçtim.

Geçtiğimden itibaren kas kütlemde gözle görülür artışlar yaşandı, yaptığım hareketlerde ki ağırlıklarım artmaya başladı.
Bu son 1 haftadır ise 5x5 uyguluyorum ( izole olarak biceps triceps ekledim) ve gayet verim alıyorum.
Bende Full body öneririm.

İdman programında gereksiz hareketler var. Amacın Basic hareketlerle kütle koymak olsun.
Örneğin spora yeni başlayan bir birey için cable fly gereksiz bir hareket. Çünkü herifin daha göğsünde yeterli kas yok... Cable fly ile neyin verimini alacak?
Basic hareketlerde güçlenmen daha iyi olacaktır.

Hocam benim okuldan dolayı mecbur bir şekilde cumartesi, pazar ve pazartesi salona gitmem gerekiyor. Art arda olduğu için Full body yapmak mantıksız gibi geliyor sizce ne yapmalıyım çıkamadım işin içinden?

Bende 7.5kg hammer curl yaparken zorlanıyordum şuan 15kg’lere çıktım kol sabır ister ağırlık artması için beslenme şart sonrası son sette 1 kademe yüksek ağırlık almak max tekrar çıkartmak çıkmadımı hemen 1 tık altına ağırlık alınır kalan tekrarlar onunla vurulur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı