ChaTho
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar kolay gelsin, yıl bitmeden 5070 veya 5070 Ti ve 9700X ile bir sistem toplama düşüncem var. Anakart konusunda arada kaldım açıkçası. Kaliteli pcb/vrm, 4 slot RAM ve en az 1'er adet gen 4 ve 5 M.2 SSD için slotları olmasını istiyorum. Biraz da ileriye yönelik sistem güncellemelerinde kafam rahat olsun diye B850 istiyorum aslında. MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi için çok olumlu yorumlar gördüm fakat gerçekten ihtiyacım olur mu değer mi fiyatına bilemedim. Aklımda MSI MAG B850M Mortar Wi-Fi vardı fakat bazı yerlerde bu fiyat aralığında mATX almanın mantıksız olduğu yazılmış, çok profesyonel değilim tabii ki fakat anakartın kalitesinin, boyutundan öte VRM, PCB kalitesi ile daha çok ilişkili olduğunu tahmin ediyorum. Benzer kalitede daha uygun fiyatlı mATX olarak Gigabyte B850M Aorus Elite WI-FI6e ice önerilmiş birçok yerde de aynı zamanda. ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi'da sanırım bahsettiğim Tomahawk için muadil seçeneklerden biri. Biraz indirim kovalıyorum bu ara aslında o yüzden 11.000 TL bütçe yazdım fakat indirim yakalayamazsam ve eğer gerekiyorsa 13 bin civarına da çıkarım gerekirse. Gelecek yıllardaki ekran kartı ve işlemci başta olmak üzere güncellemeleri göz önünde bulundurursak paraya kıyıp Tomahawk benzeri bir kart almam mı uygun olur yoksa Aorus Elite alıp ileride anakartı da mı güncellemeliyim yoksa Aorus Elite zaten ilerideki güncellemeler konusunda da sırtımı rahatlıkla yaslayabileceğim bir kart olur mu benim için. Her türlü önerilerinize açığım, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.