20000TL AM5 işlemci + anakart + DDR5 RAM önerisi

Bütçe
20000
Size attığım anakartlardan birini alın, b650m-k veya b650m-r'ye kefil olamam çünkü VRM kalitesini bilmiyorum. Kullanan biri varsa katkıda bulunabilir.
Peki önereceğiniz daha uygun bir anakart var mı? Wi-Fi özelliğine ihtiyaç duymadığımdan ekstra masraf oluyor biraz.
Bu kanıya nereden nasıl vardığınızı çok merak ettim.
Saf performans olarak 4xxx serisine yeterince fark atamamış, dandik AI teknolojilerine bel bağlamış, VRAM cimrisi bir seri çünkü, baştan aşağı hayal kırıklığı benim için. AI teknolojileri kötü demiyorum ama tüm ekran kartını onun üzerine kurmak da saçmalık yani.

AI teknolojileri kötü demiyorum
Hayır tam olarak öyle diyorsunuz.
dandik AI teknolojilerine bel bağlamış
Dandik dediğiniz teknolojiler mükemmel teknolojiler. VRAM konusunda 5060'ın dışında (ve 8 GB olursa 5060 Ti'ın) dışında VRAM sorunu olduğunu düşünmüyorum. Zaten halihazırda çok iyi bir teknoloji olan FG'ın üzerine bir de Multi FG geldi. Reflex 2 geldi. Ayrıca çok üstüne düşülmeyen yeni bir teknoloji daha geldi bu da hem VRAM kullanımını azaltıyor hem de görüntüyü daha da iyileştiriyor. Tabi bu teknolojinin daha başındayız ama bunlara dandik diyorsanız yani siz bilirsiniz.

İşlemciyi kısıtlamayacak en uygun fiyatlı anakartları paylaştım. b650m-r ve k hakkında çok bir bilgim yok.

Hayır tam olarak öyle diyorsunuz.

Dandik dediğiniz teknolojiler mükemmel teknolojiler. VRAM konusunda 5060'ın dışında (ve 8 GB olursa 5060 Ti'ın) dışında VRAM sorunu olduğunu düşünmüyorum. Zaten halihazırda çok iyi bir teknoloji olan FG'ın üzerine bir de Multi FG geldi. Reflex 2 geldi. Ayrıca çok üstüne düşülmeyen yeni bir teknoloji daha geldi bu da hem VRAM kullanımını azaltıyor hem de görüntüyü daha da iyileştiriyor. Tabi bu teknolojinin daha başındayız ama bunlara dandik diyorsanız yani siz bilirsiniz.
Evet, yetersiz performansı örtbas etmek için üretilmiş sahte frameler, ve bu sahte framelerin ürettiği input lag sorununu ortadan kaldırmak için üretilmiş olan Reflex 2. DLSS ile de göz rahatsızlığınız yoksa bile miyopizm/astigmatizm yaşıyorsunuz sağladığı bulanıklık ve artifacting nedeniyle sağ olsun. AI teknolojilerinin kötü olduğunu söylemiyorum, zaten performans iyi olan bir ortamda AI da ona destek olarak kullanılınca gayet iyi olabilir ve oluyor da, ancak gerçek performans iyileştirmeleri yerine yalnızca AI teknolojilerine odaklanmaları baştan aşağı hayal kırıklığı bence.

İşlemciyi kısıtlamayacak en uygun fiyatlı anakartları paylaştım. b650m-r ve k hakkında çok bir bilgim yok.
Peki, çok teşekkür ederim yardımınız için.

Sızıntılar doğru ise 5080'in 4080 süper ile neredeyse eşit sayılabilecek bir ham performansı var ve 9070XT ise 4080 süper ile neredeyse eşdeğer bir performansı var.
AMD üst düzey ekran kartı piyasasından çekildi. O kadar iyi ham performans veren bir kart çıkaracaklarını düşünmüyorum. FSR FG ile o noktalara çıkabilir belki ama saf güçte sanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı