11.000 TL bütçe ile sistem yükseltme

Lyk7a

Hectopat
Yer
Türkiye, Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050Tİ
i5-12500H
512GB M.2 SSD
16GB RAM
Ekran kartı: GT1030.
İşlemci: i5-7500
RAM: 8 GB.
Anakart: H110M4 C2h 003.

Ekran kartımı GTX1650 yapıp monitörü 144Hz yapmayı düşünüyorum eğer para kalırsada 8 GB RAM'i 16 yapacağım sizce iyi mi? Bir de alacağım ekran kartı sistem ile uyumlu mu darboğaz yapar mı?

Sistemini direkt sat. Bunu al. Artan para ile monitör kovalarsın.
PSU Bitfenix,SSD Adata Legend yapmadan almayın.

AMD ekran kartlarını bilmiyorum bahsettiğiniz sistemdeki RX6650 hangi NVIDIA kartına eşit.
3060 Tİ a yakın.

PSU Bitfenix,SSD Adata Legend yapmadan almayın.
Attığım linkte adata legend seçili zaten ama Psu'nun sorun çıkaracağını sanmam. Kalite değil fakat sistem çok watt çekmeyeceği için psu'ya çok yük binmeyecek ve ısınmadan, az yükte çalışacak. 70tl daha verilip 600w olan bitfenix modeli alınabilir. O da kalite değil fakat %40 kapasiteyle falan çalıştığında sorun çıkarmaz bence.

AMD ekran kartlarını bilmiyorum bahsettiğiniz sistemdeki RX6650 hangi NVIDIA kartına eşit.
1676471993417.png

FHD'de eğer amacınız sadece oyun oynamaksa AMD almamak para israfı(şahsen) çünkü bu sistemi 12.000tl'ye alabiliyorken Nvidia giderseniz 3060'a 13.000tl vermeniz gerekecek. Ekstra 1000tl ile hem performansınızı düşüreceksiniz, hem zaten raytracing açamayacaksınız çünkü 3060 fhd çözünürlükte ray tracing açacak kadar güçlü değil, hem de DLSS kullanamayacaksınız çünkü FHD çözünürlükte DLSS ve FSR kalite modunda bile görüntüyü bozuyor. Fhd çözünürlükte önemli olan tek şey saf performans ve harcadığı watt. Watt konusunda AMD kartlar zaten daha az watt çekiyor e daha iyi performans verip daha da ucuz olunca Nvidia gitmenin bir anlamı kalmıyor.

Attığım linkte Adata Legend seçili zaten ama PSU'nun sorun çıkaracağını sanmam. Kalite değil fakat sistem çok watt çekmeyeceği için PSU'ya çok yük binmeyecek ve ısınmadan, az yükte çalışacak. 70TL daha verilip 600W olan bitfenix modeli alınabilir. O da kalite değil fakat %40 kapasiteyle falan çalıştığında sorun çıkarmaz bence.

Eki Görüntüle 1669749
FHD'de eğer amacınız sadece oyun oynamaksa AMD almamak para israfı(şahsen) çünkü bu sistemi 12.000TL'ye alabiliyorken NVIDIA giderseniz 3060'a 13.000TL vermeniz gerekecek. Ekstra 1000TL ile hem performansınızı düşüreceksiniz, hem zaten Ray Tracing açamayacaksınız çünkü 3060 FHD çözünürlükte Ray Tracing açacak kadar güçlü değil, hem de DLSS kullanamayacaksınız çünkü FHD çözünürlükte DLSS ve FSR kalite modunda bile görüntüyü bozuyor. FHD çözünürlükte önemli olan tek şey saf performans ve harcadığı watt. Watt konusunda AMD kartlar zaten daha az watt çekiyor e daha iyi performans verip daha da ucuz olunca NVIDIA gitmenin bir anlamı kalmıyor.

Attığınız sistemi alıyorum teşekkür ederim. PSU da dediğiniz gibi yaptım BF2042 ve Forza Horizon 5 RDR2 ve genel olarak simülasyon oyunları oynadığım için gayet de yeterli olacaktır benim için fakat monitör hala 75 Hz.

Attığınız sistemi alıyorum teşekkür ederim PSU da dediğiniz gibi yaptım BF2042 ve Forza Horizon 5 genel olarak simulasyon oyunları oynadığım için gayet de yeterli olacaktır benim için fakat monitör hala 75 Hz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fh5 yüksek ayarlarda böyle.

Attığınız sistemi alıyorum teşekkür ederim. PSU da dediğiniz gibi yaptım BF2042 ve Forza Horizon 5 RDR2 ve genel olarak simülasyon oyunları oynadığım için gayet de yeterli olacaktır benim için fakat monitör hala 75 Hz.
İyi yandan düşünelim. Monitör 75hz olduğu için her şeyi ultra ayarda oynarsınız bir süre.

İyi yandan düşünelim. Monitör 75Hz olduğu için her şeyi Ultra ayarda oynarsınız bir süre.

Babam sayesinde bütçeyi arttırıp 144Hz monitörle beraber sistemi sipariş ettim. Yalnız her şeyi Ultra ayarda oynarsınız bir süre demişsiniz orayı anlamadım.

Babam sayesinde bütçeyi arttırıp 144Hz monitörle beraber sistemi sipariş ettim. Yalnız her şeyi Ultra ayarda oynarsınız bir süre demişsiniz orayı anlamadım.
Şimdi 75fps'ten üstünü almanızın bir anlamı yok çünkü monitörünüz 75hertz'di ya her oyunda zaten 75fps'e ulaşabileceğiniz için. her ayarı ultraya alırsınız demiştim. Şimdi 144hz monitör aldığınız için ayarları ona göre belirleyip 144fps odaklı oynarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı