11-12 bin TL'ye monitör önerisi

Mzstafa

Picopat
Daha fazla  
Hikayeli oyunlar ve film ve dizi ağırlıklı bir monitör almak istiyorum. Normalde bütçem 11-12K arası. G65B'i almayı düşünüyordum ama Samsung'un başka bir modeli Odyssey G6 OLED'i gördüm. Bir şekilde o fiyatlara çıkabilirim. Açıkçası renkler benim için çok önemli. Aynı şekilde siyahlarda, genellikle savaş tarzı oyunlar oynadığım için siyah performansının iyi olmasını istiyorum. Sizce OLED monitörü alınır mı? Ya da o fiyatlara daha iyi OLED monitörler var mı?

G6 OLED Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 18k bandına satılıyor. Bedava denilebilecek bir fiyat. Öğrenci değilseniz akraba, arkadaş vs de fark etmez.

G6 OLED'in normal fiyatı 24-25k bandına. O fiyatlara yakın XG27AQDMg var. Siyah konusunda daha başarılı, ayrıca parlaklığı daha yüksek. Eksi olarak HDR performansı qd OLED'lere göre biraz daha zayıf, metin netliği daha kötü, biraz grenlik var, renklerde daha zayıf vs kendine has birkaç sorunu var ama gayet iyi bir model. Qd OLED'ler aydınlık ortamda siyahları griye dönmeye başlıyor, ayrıca renklerde purple tonu görmeye başlıyorsunuz. İkisinin de kendine göre artı ve eksileri var. Samsung mat kaplama, ASUS ise parlak kaplama kullanıyor.

Kaplama farkları için şu makaleye bakabilirsiniz:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı