11 bin TL bütçe ile ikinci el iPhone XR alınır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar. Arkadaşımın 10-11K bütçesi var. İkinci el telefon alacak. Kamera ve batarya onun için önemli. Oyun oynamaz. Instagram ve Snapchat çok kullanır. Artık iPhone kullanmak istiyor. İkinci elde o fiyatlara temiz XR'lar var. Hatta birisi ile konuşup 10.000 TL'ye anlaştık. Ben ona XR yerine S20 FE de önerdim. Hatta S20 FE kullandığım için telefonu incelemesine de izin verdim ve genel olarak beğendi fakat ön kamerasını beğenmedi. Alınabilir dedi fakat yine de iPhone kullanmak istiyor. Ön kamera onun için önemli. Biraz da kararsız gibi. S20 FE almazsa neler kaybeder, ön kamera olarak hangisi daha iyi? Açıklayıcı bir şekilde yanıtlarsanız sevinirim çünkü yazdığınız yorumları direkt olarak kendisine göstereceğim.

Kafada kurmuş iPhone istiyor ise o bütçelerde 2 seçenek var ya iPhone XR'ya da XS bence XS almalı ekran kalitesi kasa kalitesi vb çok daha premium bir cihaz.
Ön kamerası S20 FE'den iyi mi hocam? Ön kamerası iPhone 11'e benzer diye duymuştum.

Alınır. Ben iPhone X almıştım 11 bin TL'ye 6 ay önce iyi fiyat.
X'ten memnun musunuz?

Selam. Arkadaşımın 10-11k bütçesi var. İkinci el telefon alacak. Kamera ve batarya onun için önemli. Oyun oynamaz. Instagram ve Snapchat çok kullanır. Artık iPhone kullanmak istiyor. İkinci elde o fiyatlara temiz XR'lar var. Hatta birisi ile konuşup 10.000 TL'ye anlaştık. Ben ona XR yerine S20 FE de önerdim. Hatta S20 FE kullandığım için telefonu incelemesine de izin verdim ve genel olarak beğendi fakat ön kamerasını beğenmedi. Alınabilir dedi fakat yine de iPhone kullanmak istiyor. Ön kamera onun için önemli. Biraz da kararsız gibi. S20 FE almazsa neler kaybeder, ön kamera olarak hangisi daha iyi? Açıklayıcı bir şekilde yanıtlarsanız sevinirim çünkü yazdığınız yorumları direkt olarak kendisine göstereceğim.

Batarya önemliyse iPhone bulaşılmamalı, S20 FE en iyi tercih ama Apple fanboyu ise yapacak bir şey yok alsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk çıktığında XR ön kamerası bir tık kötüydü sonradan güncelleme ile destekler vs geldi iPhone 11 ile aynı sayılır ön kamera.
11'in ön kamerası iyi zaten. O seviyedeyse baya güzel olur. Ön kamera çok önemli onun için çünkü. O yüzden S20 FE'ye yanaşmıyor.

Batarya önemliyse iPhone bulaşılmamalı, S20 FE en iyi tercih ama Apple fanboyu ise yapacak bir şey yok alsın.
Batarya performansları S20 FE ile benzer diye biliyorum, olmadı güçlendirilmiş batarya takar.

Arka kamera tarafında çok kaybı olur. XR kamera noktasında Galaxy S9 ayarında bir model, S20 FE ise iPhone 12'ye yakın ve telephoto sensörü avantajı dahi var bu modele karşı. SoC noktasında GPU'da çok yakınlar ancak CPU'da 865 çok daha az yakıyor ve %20 daha önde. Panel kısmında ise XR, en & boy oranından dolayı iPhone 7'den bile kötü fakat asıl eleyici nokta bu değil, asıl eleyici nokta 60 Hz olması, 120 Hz S20 FE'den akıcılık konusunda tam 2 kat daha zayıf. Bunun yanı sıra Deji gibi 3. taraf bataryalar kullanmadığınız sürece pil performansı da zayıf.

Demem o ki, XR ile S20 FE aynı mertebede ürünler değiller, S20 FE kısılmış ve amiral kompleksli bir cihaz, XR ise flagship SoC dışında amiral olmaya yakın dahi olmayan bir model. Ayrıyeten kovalarsanız S21 bulursunuz, XR'a karşı iki modelinde ezici bir üstünlüğü var.

S21 FE kullanan arkadasim ile XR takasi yaptim. On kamerada XR'in daha iyi oldugunu, arka kamerada ise ezici bir ustunlukle S21 FE'nin daha iyi oldugunu belirtti. Ayni dusuncelere ben de sahibim. S21 FE (Snapdragon) ile S20 FE'nin kamera sensoru ayni. Arka kameraya onem veriyorsaniz S20 FE alin. Ayrica kuvvetle muhtemel iOS 17, XR, XS ve XS Max'in son iOS surumu olacak.

Bu arada XR'de telefoto yok, makro yok, genis aci yok. Ve tum bunlara ek olarak ekrani IPS, cozunurlugu 828p. Yani magaradan kalma bir cihaz.

11'in ön kamerası iyi zaten. O seviyedeyse bayağı güzel olur. Ön kamera çok önemli onun için çünkü. O yüzden S20 FE'ye yanaşmıyor.

Batarya performansları S20 FE ile benzer diye biliyorum, olmadı güçlendirilmiş batarya takar.

Bataryaları aynı değil hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı