11 gün özürsüz devamsızlık ile okulda kalınır mı?

Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, okul müdürü ve ilgili sınıf öğretmeninin kararıyla ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir. Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık zorunlu ders saati sayısı kadar değerlendirilmesi yapılamayan/puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.

@hasan5153 madde 31'in altını da okusaydın keşke.
 
Okudum zaten devamını yazacaktım özet olarak sen yazdın.

Konuyu açan kişi kaç yaşında bilmiyorum ama yaşı küçükse yönetmelikten pek anlayacağını düşünmüyorum o yüzden özet geçecektim

Anladığım kadarıyla senin durumunda sınıf tekrarı söz konusu olmaz. Sınıf tekrarı için ya ailen dilekçe yazmalı çocuğum sınıfı tekrar etsin diye ya da sınıfta hiç sınava girmemiş olman lazım hiç notunun falan olmaması lazım. Onun haricinde sınıf tekrarı yaptırmazlar kolay kolay.

Bir de ilkokulda devam zorunluluğu var mazeretsiz devamsızlık okul tarafından takip ediliyor benim bildiğim. Yani okul müdürü aileler ile iletişime geçiyor bu durumlarda.
 
Son düzenleme:
@hasan5153 madde 31'in altını da okusaydın keşke.

Dostum senin attığın yönetmelik 2014e ait pandemı döneminde bu konu hassaslaştırıldığı için daha esnek bıraktılar bu payı öyle haber sitesine güvenipte buraya yazmıyorum güncellenmemiş maddeleri yazmanı tavsiye etmem resmi gazetede bir ton eski kanun var.
 
Ortaokulda sınıfta kalma var ben 2016-2017 senesinde 6.sınıfda sırf devamsızlıgım 36 olduğu için sınıfta kalmıştım yalan yanlış bilgi vermeyin kalma yok diye yaşamış biri olarak söylüyorum devamsızlıktan kalma var
 
Selam arkadaşlar. Ortaokul 7'yim 11 gün özürsüz 3 gün özürlü. Okulda kalır mıyım?

Kalacağınızı düşünmüyorum ve sınırıda geçmemiş sanırsam ki geçse bile dilekçe falan verip silinebiliyor veya özürlüye alınabiliyor diye biliyorum, ayrıca bu sizin idareye falanda bağlı, yani 30 gün üstü devamsızlığı olup geçende gördüm ortaokulda.

var nasıl yok ben kalmıştım 36 gün olduğu için sadece 8.sınıfta yok

Var, ama benim gördüğüm yani sınavlara bile girmeyipte kalan, onun dışında kalan görmedim.
 

Geri
Yukarı