Çözüldü 11. sınıf 2. dönem açık liseye geçmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4slıh4n

Femtopat
Daha fazla  
İmam hatip lisesi 11. sınıf öğrencisiyim. Dersler yeterince zorluyor YKS'de ne yapacağım bilmiyorum 9. sınıfta korona çıktı, geçen sene bazı sebeplerden dolayı dersleri dinleyemiyordum ya da giremiyordum. Açığa geçmek istesem ne zaman geçerim ya da ne yapmam lazım? Hocalara soruyorum fakat kimse takmıyor bile sorumlu kaldığımız ders varsa sıkıntı oluyor mu ileride? İmam hatibin mi açığına gideceğim hiçbir şey bilmiyorum rica ediyorum yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocalara sorarsan cevap vermez onlar, öğrenci kaybetmek istemiyorlar. Ben cevaplandırayım, ikinci dönemin başlangıcında AÖL kayıtları açılır. Kayıt zamanı açıldığında açık liseye geçebilirsin.
Hocalara sorarsan cevap vermez onlar, öğrenci kaybetmek istemiyorlar. Ben cevaplandırayım, ikinci dönemin başlangıcında AÖL kayıtları açılır. Kayıt zamanı açıldığında açık liseye geçebilirsin.

Çözüm

Ben 2. dönem geçeceğim ya 1. dönem sınavına giricem mi açık öğretimin?

Hayır, ikinci dönem geçeceğin için birinci dönemin sınavına girmene gerek yok fakat sorumlu kaldığın ders varsa ders olarak karşına çıkabilir. Çok sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Hayır, ikinci dönem geçeceğin için birinci dönemin sınavına girmene gerek yok fakat sorumlu kaldığın ders varsa ders olarak karşına çıkabilir. Çok sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

Çok teşekkür ederim bilmediğim için soruyorum kusura bakmayın imam hatibin açığına geçsem dini derslerin sınavına giriyormuşum normal düz lise açığına geçebiliyor muyum?

Düz açık liseye geçersen dini derslerin sınavları karşına çıkmaz fakat 11 ve 12. sınıfta meslek ve imam hatip lisesi öğrencileri, bazı genel kültür derslerini almıyordu diye hatırlıyorum. Bazı genel kültür derslerini almadığınız için Anadolu lisesi öğrencilerine göre bir tık düşük krediyle başlayabilirsiniz fakat sorun oluşturacağını düşünmüyorum ve bildiğim kadarıyla da imam hatip lisesinin açık öğretimi yok. Mesleki açık öğretimle karıştırıyor olmalısın.

Düz açık liseye geçersen dini derslerin sınavları karşına çıkmaz fakat 11 ve 12. sınıfta meslek ve imam hatip lisesi öğrencileri, bazı genel kültür derslerini almıyordu diye hatırlıyorum. Bazı genel kültür derslerini almadığınız için Anadolu lisesi öğrencilerine göre bir tık düşük krediyle başlayabilirsiniz fakat sorun oluşturacağını düşünmüyorum ve bildiğim kadarıyla da imam hatip lisesinin açık öğretimi yok. Mesleki açık öğretimle karıştırıyor olmalısın.

Çok teşekkür ederim geçmeden önce aklıma bir şey takılırsa sorabilir miyim?

Estağfurullah, her bir farklı sorunuz için farklı konu açtığınız sürece tabii ki sorabilirsiniz. Neden olmasın? :)

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı