11.Sınıf Bölüm Değiştirme Var mı?

Katılım
15 Eylül 2018
Mesajlar
3.151
Merhabalar, ben bu son dönem mecburiyetten dolayı imam hatib'e geçtim.
Lakin 11.Sınıfta başka bir bölüme geçmek istiyorum bu lise dışında bilişim VB. bu mümkün olabilir mi bölüm değiştirme şansım var mı? eğer yoksa imam hatib de okuyan pek yoktur da 11.Sınıf 10.Sınıf'a göre ders açısından çok farklılıklar giriyor mu 10.Sınıf'a göre? ve sözel tercihinde bulundum.
 
11. sınıf seçtiğiniz bölüme göre çok farklı değil fakat farklı dersleri beraberinde getiriyor. Anladığım kadarıyla şu an 11. sınıfa geçtiniz değil mi? Peki hangi dersleri görüyorsunuz şu an İmam Hatib'de? Ayrıca evet nakil isteyerek başka bir okula gidersin fakat bölüm değiştirmeni pek tavsiye etmiyorum. Eğer daha 11. sınıfa okul açıldığında gideceksen o zaman değiştirebilirsin.
 
Bölüm değiştirme derken dediğini anlamadım. MF, TM gibi bir bölüm mü? Eğer öyleyse evet istediğin bölümü seçebiliyorsun. MF seçtiysen MF çalışman gerekli.
 
11. Sınıfta dersler çok farklı olmuyor, Okul değiştirme kısmına gelirsek, 11. Sınıftan itibaren (11 dahil) Başka bir liseye geçiş yapamıyorsun, sadece İmamhatipler arasında geçiş yapma hakkın var. Okulun ilk haftası nakil haftasıdır. Okul müdürlerin ile görüşürsen sana daha detaylı bilgi verirler. Belki ilk hafta sadece izin vardır onun dışında değişim yapamazsın. Eğer kast ettiğin okul içerisinde bölüm değişikliği ise yapabilirsin okul idaresi ile görüşmen gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok bölüm değiştirmeden kastım meslek lisesi bilişim bölümleri VB. açısından demek istemiştim de bilişime gitmem okullar arasında imkansız gibi bir şey mi şimdi?
Sözel,sayısal bölümleri değil bilişim bölümüne gitmek istiyorum olan okullarda da mümkün değilmiş sanırsam?
 
Evet imkansız, şöyle bir durum var 11. sınıfta zaten meslek liselerine geçiş yapılamıyor. 11 de İmamhatipten çıkış ta yok. Belki sadece ilk haftaya özel olarak vardır onun dışında yoktur -eğer varsa-. En doğrusunu yine okuldaki müdürlerden alabilirsin. Pazartesi gidip sorabilirsin hatta veya okulların açılmasını bekle sana kalmış.
 

Anladım teşekkürler, siz ne yapıyorsunuz bu yaz öğrencimisiniz çalışıyormusunuz.
 
Anladım, peki ne okudunuz ve hedefinizde ki iş nedir? ben mecburiyetten imam hatip okuyorum da bir iş imkanı olduğu sanmıyorum üniversite de bir şeyler yapabilirmiyim?
Üniversitelerde bölüm kısıtlaması kaldırılalı çok oluyor. Ben SBKY okuyorum hedeflerim yüksek. Ek olarak yanından açıköğretim ile 2. bir üniversite daha okuyorum. Sana kalmış bir olay. İlla ilk sene yerleşeceksin diye bir kural yok. Kendi hedefini kendin belirle ve ona odaklan. Katsayı vs. gibi saçmalıklar artık olmadığından üniversitede istediğin bölüme gidebilirsin. Tek yapman gereken sınava iyi hazırlanmak. Onun içinde şimdiden yani 11. sınıftan başlaman gerekiyor. Eğer hedeflerin yüksekse. Emin ol sadece 12. sınıfta hazrılanmak yetmeyecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…