11. sınıf dil bölümü zor mu?

401165

Hectopat
Katılım
18 Aralık 2020
Mesajlar
61
Selam dostlar, 11.sınıf dil bölümü sizce zor mu ve hangi dersler var? Bu konuda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
11'de genelde dil bilgisine ağırlık verirler ama hocanız ve hocanızın kullanacağı sete göre de zorluk seviyesi değişiyor. Bu yüzden okulunda bulunan 11. veya 12. sınıf dil öğrencilerine bu soruyu sorman daha isabetli olabilir.
 
Selam dostlar, 11.sınıf dil bölümü sizce zor mu ve hangi dersler var? Bu konuda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Dil Sınıfı gidilebilecek en komplike sınıftır çünkü, dil sınıfının faktörleri çok fazladır. İyi bir öğretmen şarttır ve sene başından sonuna kadar ve 12. sınıfta bol bol kaynak alınması gerekir, dil kaynakları ucuz değildir. Diğer derslere kıyasla çok daha pahalıdır.

Dil sınıfında size YKS odaklı YDT çalıştırılacaktır ve bunun için "Speaking, Listening, Writing..." Kısımları büyük oranda atlanır... YDT, İngilizce Dilinizin ne kadar iyi olduğunu ölçmez. Sizin paragraf okuma yeteneğiniz ve Grammer bilginizi ölçer. Bütün dil sınıfı serüveninizde Grammer, Vocab, Reading ve Skills(ÖSYM'nin YDT sınavında çıkarttığı soru tipleri...) dışında pek bir çalışma yapılmaz.

11. sınıfta konular halledilir ve 12. de deneme ve soru tiplerine çalışılınır... Grammer konuları ağırdır ve çok fazla istisnaları vardır. Dil sınıfı yatma yeri değildir! Tam tersine hummalı bir çalışma gerektirir.

Rakipleriniz, yani sayısalcılar sizin yerinize tercihte bulunduğunda sizden hep önde olacaktır.
Örnek: Ahmet isimli öğrenci YDT Sınavından 80 soruda 75 net yaptı ve TYT Sınavında 30 Türkçe, 15 Sosyal, 10 Fen, 5 de Matematik yaptı.
Burak isimli öğrenci YDT Sınavında 80 soruda 60 net yaptı ve TYT Sınavında 27 Türkçe, 12 Sosyal, 17 Fen, 30 da Matematik yaptı.

Burak isimli sayısal öğrenci sizi ikiye katlamış oldu... Matematik Dil alanında en büyük belirleyicidir. TYT Matematiğiniz her zaman iyi olmak zorundadır.

Gönderi eski ama belki araştıran birisine faydalı olur diye yazdım...
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı