11.sınıf için 45+ saat çalışmak abartı mı?

Xlazy1

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2020
Mesajlar
327
Çözümler
1
Fen lisesinde okuyorum hedefim ilk 20 bin pandemi sayesinde haftada 45+saat çalışabiliyorum. Merak ettiğim şey, bu kadar çalışıp yazın ya da seneye çalışma hevesimin/isteğimin kalmaması. Mezun olmuş abilerim ablalarım yardımcı olabilir mi? 11.sınıfta siz nasıldınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
24 x 7 yaparsak 168 saat yapar. En az olarak 168'den 45 çıkardığım takdirde 123 yapıyor. Yani 1 haftanın neredeyse 2 günü aralıksız ders çalışmakla geçiyor. Geriye ise 5,3 günün kalıyor. Bence bu kadar çalışmak ilerde hevesini kırabilir. Tabi en iyisini sen bilirsin
 
Hocam iyi bir üniversite istiyorsanız ve sağlama almak istiyorsanız normaldir. Nice kaç saat çalışıp düşük yapan da var yüksek yapan da var. Yani çok çalışmanın inanın bir etkisi yok demek kendin çalışmadığın için bir nevi içini rahatlatmak demektir. Ama şunu söyleyeyim üniversiteyi gözünüzde büyütmeyin veya iyi yere gidince kesin işim olacak ya da kötü yere gidince iş bulamayacağım demeyin çünkü o işler öyle olmuyor haberiniz olsun. Biraz da gençliğinizi yaşamanız gerek. Kendi ideallerinize göre ayarlayın ama bence iyidir.
 

Geri
Yukarı