11.sınıf için nasıl bir yol izlenmeli?

yucewalden

Hectopat
Makaleler
1
Herkese selam ben bu sene 11'e geçtim ve derslerde çok fazla temelim yok. Matematik dışında diğer derslere 9.sınıfdan itibaren başlamayı düşünüyorum. Başka tavsiyeniz var mı? (sayısal seçtim)

Sayısal seçtiysen sana tavsiyem sözel dersleri tamamen salman. Sayısal derslerin temelini oluşturduktan sonra yavaş yavaş edebiyat tarih gibi derslere de başlarsın. Fakat geç kalma ve her gün o gün işlediğin konuları tekrar et. Başka bir efor sarf etmene gerek yok. Günde yarım saat test çözmeyi de unutma sayısal için. (Bende 11 e geçtim bu arada :D.)

Sayısal seçtiysen sana tavsiyem sözel dersleri tamamen salman. Sayısal derslerin temelini oluşturduktan sonra yavaş yavaş edebiyat tarih gibi derslere de başlarsın. Fakat geç kalma ve her gün o gün işlediğin konuları tekrar et. Başka bir efor sarf etmene gerek yok. Günde yarım saat test çözmeyi de unutma sayısal için.
Test olarak ne önerirsin?

Odağın 11.sınıf olsun, haftada 2 veya maksimum 3 gün TYT Matematik-TYT FKB bakarsın, ancak 11.sınıf tökezlemeye başlarsa hemen TYT'yi bırak, 11'e yoğunlaş. 11'i bir sayısalcı olarak kaçırırsan TYT'nin iyi olması sana pek de yardımcı olmayacak.

ancak 11.sınıf tökezlemeye başlarsa hemen TYT'yi bırak, 11'e yoğunlaş.
Şu kısımı tam olarak anlamadım.
Sayısal seçtiysen sana tavsiyem sözel dersleri tamamen salman. Sayısal derslerin temelini oluşturduktan sonra yavaş yavaş edebiyat tarih gibi derslere de başlarsın. Fakat geç kalma ve her gün o gün işlediğin konuları tekrar et. Başka bir efor sarf etmene gerek yok. Günde yarım saat test çözmeyi de unutma sayısal için. (Bende 11 e geçtim bu arada :D.)
Temel için sadece bu Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerin konu anlatımını izlemek yeterli olur mu ki yoksa bunlar içinde ayrı test kitapları almam gerekli mi?

Şu kısımı tam olarak anlamadım.

Temel için sadece bu Fizik, Kimya, Biyoloji gibi derslerin konu anlatımını izlemek yeterli olur mu ki yoksa bunlar içinde ayrı test kitapları almam gerekli mi?
Yani sana tavsiyem konu anlatımlarını izledikten sonra pekiştirmek için o dersten bir kaynağın olsun. Soru çözmek en iyi pratiktir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı