11. sınıf öğrencisi için sıkmayacak kitap önerisi

peter_pan

Femtopat
Daha fazla  
Daha önce düzenli kitap okuma alışkanlığı olan birisiydim fakat son birkaç yılda oldukça az okumaya başladım. Açıkçası sıkmaya başladı fakat 11. sınıf olmam neticesinde sınav senem yaklaşıyor ve kitap okumanın matematik gibi zor derslere kolaylık sağlayabileceğini düşünüyorum fakat hem bana yararlı olabilecek hem sıkmayacak ve duygusal olarak düşündürmeyecek yani gece düşünmekten pek uyumamı engellemeyecek, güzel, kaliteli kitap önerileri verirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
48 Laws of Power, Makyavel'in yazdığı Prens ve 1984'ü okumanı öneririm. Lütfen beni dinle, ilk olarak 1984'ü okuman iyi olur.

1984 evimde olan bir kitap ilk onu okuyacağım öneriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.
Kitabı bitirdiğimde 1 hafta etkisinde kalmıştım. Dikkate aldığınız için ben teşekkür ederim.

Alexander Dumas'tan Monte Kristo Kontu, bir intikam hikayesidir, Ezel dizisi bundan esinlenmiştir. Okuması kolay, akıcı ama uzun bir romandır.
Cervantes'ten Don Kişot, kutsal kitaplardan sonra şimdiye kadar en çok satılan kitaptır bildiğim kadarıyla. Genel yargının aksine "çocuk kitabı" değildir.
Daniel Dafoe'dan Robinson Crusoe, "adada mahsur kalan bir adam"dan ibaret değil; umut, elindekilerinin değerini bilme ve irade gibi konular hakkında birçok şey öğretir.
John Steinbeck'ten Fareler ve İnsanlar, iyi birisi olmak için zeka gerekmediğini gösterir, bazen insan bir şeyi ne kadar istese de başarısızlığa mahkum olduğunu gösterir.
William Shakespeare'den Othello, Shakespeare'in ünlü eserlerindendir, aşk, kıskançlık, ihanet ve ahlak gibi konuları ele alır.
Alexander Puşkin'den Yüzbaşı'nın Kızı, dünyanın siyah beyaz olmadığını ele alır. Gayet hoş ve akıcıdır, tavsiye ederim.
William Golding'ten Sineklerin Tanrısı, adada mahsur kalan bir grup çocuğu konu alır. İnsan tabiatı hakkında güzel çıkarımlar yapar.
Victor Hugo'dan Notre Dame'ın Kamburu, dış ve iç güzelliğin önemi ve farkı, hırs ve merhamet gibi konuları anlatır okuyana. Akıcı bir romandır.
Voltaire'den Candide, "her şerde bir hayır vardır" düşüncesini satirik bir dille ele alan bir kitaptır, şahsen favorilerim arasındadır.
Biraz daha tavsiye istersen sorman yeter.

Alexander Dumas'tan monte kristo kontu, bir intikam hikayesidir, ezel dizisi bundan esinlenmiştir. Okuması kolay, akıcı ama uzun bir romandır.
Cervantes'ten Don Kişot, kutsal kitaplardan sonra şimdiye kadar en çok satılan kitaptır bildiğim kadarıyla. Genel yargının aksine "çocuk kitabı" değildir.
Daniel Dafoe'dan robinson crusoe, "adada mahsur kalan bir adam"dan ibaret değil; umut, elindekilerinin değerini bilme ve irade gibi konular hakkında birçok şey öğretir.
John steinbeck'ten fareler ve insanlar, iyi birisi olmak için zeka gerekmediğini gösterir, bazen insan bir şeyi ne kadar istese de başarısızlığa mahkum olduğunu gösterir.
William shakespeare'den othello, shakespeare'in ünlü eserlerindendir, aşk, kıskançlık, ihanet ve ahlak gibi konuları ele alır.
Alexander puşkin'den yüzbaşı'nın kızı, dünyanın siyah beyaz olmadığını ele alır. Gayet hoş ve akıcıdır, tavsiye ederim.
William golding'ten sineklerin Tanrı'sı, adada mahsur kalan bir grup çocuğu konu alır. İnsan tabiatı hakkında güzel çıkarımlar yapar.
Victor Hugo'dan notre Dame'ın kamburu, dış ve iç güzelliğin önemi ve farkı, hırs ve merhamet gibi konuları anlatır okuyana. Akıcı bir romandır.
Voltaire'den candide, "her şerde bir hayır vardır" düşüncesini satirik bir dille ele alan bir kitaptır, şahsen favorilerim arasındadır.
Biraz daha tavsiye istersen sorman yeter.

Bazılarını daha önce okumuştum ama Don Kişot, yüzbaşının kızı, Voltaire'den candide, dikkatimi çekti hemen alacağım bittiği zaman sizi tekrar rahatsız ederim gerçekten çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı