11. sınıf öğrencisi olan biri sayısala nasıl çalışmalı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 11.sınıfım. Seneye YKS sınavına gireceğim. Sayısaldan hazırlanıyorum. TYT temelim matematik, biyoloji hariç neredeyse sıfır. Bu yıl işleri biraz ciddiye aldım. Sebeplerinden biri ise fen lisesinde okuyorum ve arkadaş ortamımın hepsinin ders çalışması. Hedefim en kötü ortalama bir tıp fakültesi kazanmak. Bunun için nasıl çalışmalıyım? Ayrıca okul olduğu için hafta içi çok az veya hiç çalışmıyorum. Diploma puanım şu anlık 90-91 falan. Ek olarak fizik ve matematik'ten özel ders alıyorum.

Merhaba arkadaşlar. Ben 11.sınıfım. Seneye YKS sınavına gireceğim. Sayısaldan hazırlanıyorum. TYT temelim matematik, biyoloji hariç neredeyse sıfır. Bu yıl işleri biraz ciddiye aldım. Sebeplerinden biri ise fen lisesinde okuyorum ve arkadaş ortamımın hepsinin ders çalışması. Hedefim en kötü ortalama bir tıp fakültesi kazanmak. Bunun için nasıl çalışmalıyım? Ayrıca okul olduğu için hafta içi çok az veya hiç çalışmıyorum. Diploma puanım şu anlık 90-91 falan. Ek olarak fizik ve matematik'ten özel ders alıyorum.
Hocam mattan eyüp b tyt artı ayt bitirin 6 ayda en önemli mat bide obp yi yüksek tutun sonra mattan full orjinal apotemi yt deki kaliteli playlistlerden akıtın ama biraz daha dengeli gidin full mat değil obp önemli şimdi bazı hocalar önercem.
Fizik fizikle barış
Mat eyüp b ve bıyıklı mat(temel konusunda aşırı iyi sayılır ondan başlayıp eyüp b ye geçmekte mantıklı olabilir)
Biyoloji betül biyoloji
Kimya da bende bulamadım valla.
Edebiyat ise deniz hoca
Bence piyasanın en iyileri bunlar .
Bide hangi fen lisesiydi ?

Şu an bence 11. sınıfı düzgünce anlamaya odaklan(bu önemli çünkü konuları 12. sınıfta komple tekrar işlemek yerine sadece soru ile ilerlemek seni rahatlatır) ve TYT matematik soru bankası çözmeye başla. TYT matematik konularını özümseyip 12. sınıfa belirli bir netin üzerinde başlarsan senin için çok rahat olur.

TYT feni bence yaz tatilinde bitir çünkü bu sene bitirirsen her ne kadar tekrar etsen bile ince noktaları unutma ihtimalin var. Feni YouTube üzerinden bitirmek bence en mantıklısı önerebileceğim hocalar:

Biyoloji: Biyosem.
Kimya: Görkem şahin.
Fizik: Ertan sinan şahin, Özcan aykın.

Extra olarak sormak istediğim matematik ve fizik özel derslerin YKS'ye mi yoksa 11. sınıfa mı yönelik?

Hocam matematikten Eyüp b TYT artı AYT bitirin 6 ayda en önemli mat bir de OBP'yi yüksek tutun sonra matematikten full orijinal Apotemi YTdeki kaliteli playlistlerden akıtın ama biraz daha dengeli gidin full mat değil OBP önemli şimdi bazı hocalar önercem.
Fizik fizikle barış
Mat Eyüp b ve bıyıklı mat(temel konusunda aşırı iyi sayılır ondan başlayıp Eyüp b ye geçmekte mantıklı olabilir)
Biyoloji betül biyoloji.
Kimya da bende bulamadım vallahi.
Edebiyat ise deniz hoca
Bence piyasanın en iyileri bunlar.
Bir de hangi fen lisesiydi?

Önerileriniz için teşekkür ederim hocam. Acil matematik fonksiyon fasikülü aldım kitabın yarısı bitirdim. Kimya'dan görkem şahin, Biyoloji'de ise zeliha yücel güzel anlatıyor. Bir tek bu hocalardan anlayabiliyorum. Matematik ve fizikte ise zaten özel ders aldığım için YouTube'dan çalışmıyorum. Yozgat'ta bir fen lisesinde okuyorum hocam.

Şu an bence 11. sınıfı düzgünce anlamaya odaklan(bu önemli çünkü konuları 12. sınıfta komple tekrar işlemek yerine sadece soru ile ilerlemek seni rahatlatır) ve TYT matematik soru bankası çözmeye başla. TYT matematik konularını özümseyip 12. sınıfa belirli bir netin üzerinde başlarsan senin için çok rahat olur.

TYT feni bence yaz tatilinde bitir çünkü bu sene bitirirsen her ne kadar tekrar etsen bile ince noktaları unutma ihtimalin var. Feni YouTube üzerinden bitirmek bence en mantıklısı önerebileceğim hocalar:

Biyoloji: Biyosem.
Kimya: Görkem şahin.
Fizik: Ertan sinan şahin, Özcan aykın.

Extra olarak sormak istediğim matematik ve fizik özel derslerin YKS'ye mi yoksa 11. sınıfa mı yönelik?

Hocam özel derslerim şu anlık 11'e göre odaklı ama 2.dönem TYT anlatacak hoca. Bir de ben en azından bu kasım ara tatilinde TYT biyolojiyi bitirmek istiyorum. Zaten az da olsa temelim var. Sizce TYT konusunda tüm dersler için nasıl ilerlemeliyim?

Hocam özel derslerim şu anlık 11'e göre odaklı ama 2.dönem TYT anlatacak hoca. Bir de ben en azından bu kasım ara tatilinde TYT biyolojiyi bitirmek istiyorum. Zaten az da olsa temelim var. Sizce TYT konusunda tüm dersler için nasıl ilerlemeliyim?

Matematiği hoca ile beraber TYT için 1 veya 2 soru bankası ile ilerletmeni öneririm. Eğer yapacak vaktin olduğunu düşünüyorsan tabii ki feni de erkenden bitirebilirsin ama özellikle biyolojide bazı detay yerleri unutma ihtimalin olacağı için ileride tekrar etme ihtiyacı hissedebilirsin. Ama tabii bu tekrar ihtiyacı sadece belirli detay noktalarına yönelik bir ihtiyaç olacak büyük ihtimalle o yüzden bitirecek vaktin olduğunu düşünüyorsan bitir. Fen dersleri için şahsen 2 soru bankasını gereksiz buluyorum onun yerine konuları bitirdikten sonra denemelere geçmek daha mantıklı bence ama eğer çözecek vaktin varsa tabii ki 2 soru bankası çözersen senin için daha garanti olur. 11. sınıf matematik için konular için fasiküller çözebilirsen süper olur, seviyen fena değilse orijinalin fasiküllerini önerebilirim. Geometri çalışmalarını da TYT matematik çalışmalarınla paralel şekilde başlatmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı