11. Sınıf Programlama

TReuy

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, abiler, ablalar ben 11. sınıfa giden bir arkadaşınızım şuanda normal bir anadolu lisesinde okuyorum ancak üniversiteyi bilgisayar üzerine okumak istiyorum. Donanım hakkında iyi bilgim olduğunu düşünüyorum ancak programlama konusunda en ufak bir fikrim bile yok sıfırdan başlıyormuş gibi öğrenebileceğim kurs, internet sitesi, yada forum gibi yerler varsa yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitmenler ne kadar zorlasalar da okulların bu tip konular için uyguladıkları yönetmelik tam bir rezalet. Bu yüzden benim tavsiyem öncelikle İngilizceni geliştirmen. Sonra yabancı ve kaliteli yerli kaynaklar ile kendini gayet rahat geliştirebilirsin.

En azından temelleri kapmak için youtube de videolar izlemenizi tavsiye ederim. Orda temel editör seçimi, kodlamaya giriş ve biraz olsun mantık olayını çözebilirsiniz. Genellikle bir kurs setini izlemeniz 1 gün bilemedin 3 gün kadar zamanınızı alacaktır ama ileride tabi daha çok araştırma yapmanız gerekecektir. Zaten iyi bir yazılımcı araştırmalarını hiçbir zaman bırakmaz seviyesi ne olursa olsun.

İlk önce bir hedefiniz olsun. Ben ne öğrenmek istiyorum ? diye bir sorun kendinize.
Bilgisayar hakkında temel bilgilere sahip olmaya çalışın. Elinizdeki şeyin bir farkına varın. Yavaş yavaş tasarlamak istediğiniz şeylere yönelin. Google'a yazın. Benim ilk yazdığım şey python ile md5 hash kırma olayıydı. Siz hesap makinesi yapmak istersiniz yaparsınız. Böylece ufak ufak temellerinizi atarsınız.
Sonrasında ne yapmak istediğinize karar verin ve kendinizi bir profösyönel olarak işe yönlendirin. Çünkü bu sizin hayatınız olucak.

Ufak örnekler vereyim. Bir webtasarımcı olmak istiyorsanız ;
  • PHP
  • ASP
  • HTML
  • CSS
  • MYSQL
  • MSSQL
gibi şeyleri öğrenmeniz gerekir. Hepsini değil tabiki.

Öncelikle en çok yapmak istediğiniz şeyin planını kafanızda yapın, yalnız çok detaylı veya uzun sürecek bir şey olmasın. Sonrasında yapmaya başlayın ve yapmak istediğiniz yerleri nasıl yapabileceğinizi sırasıyla internetten araştırın.

Üniversitede hangi dil ile programlama yapacağınızı öğrenin ve buna göre çalışmaya başlayın, çünkü şimdi siz PHP ile başlarsanız ve üniversitede .NET ile bir şeyler yaparsanız kafanız karışabilir. Bu yüzden aynı anda 2 dili birden öğrenmeyi kesinlikle doğru bulmuyorum, çünkü bir şeyi öğrenirken diğerlerini aynı oranda unutursunuz. Aynı şekilde programlama üzerine yoğunlaştıysanız başka bir şey üzerine daha kesinlikle yoğunlaşmayın, bu sizin zararınızadır.

Programlama konusunu biraz daha açman gerek, Web programlamamı ? Masaüstü program geliştirmemi ? bunların seçimini yapman gerek. Benim tavsiyeme göre c# senin için uygun, başlangıç için.
Eğer C# istersen buradaki kaynaklara bir göz gezdir.

+Başlangıç olarak Devletin yardımcı kaynağı olan megep var.

-http://www.megep.meb.gov.tr/?page=moduller
Burada Alan olarak bilişim teknolojilerini seç, daha sonra ise Programlama tememlerindeki 4 Modülü indir. Eğer onlarda biter ise yeni kaynak için beni bir konuya etiketle gelmeye çalışırım.

+Başka bir kaynak, burası Microsoft un sitesi... Burasıda hoştur.

-https://www.acikakademi.com/portal/egitimler/csharp-uygulama-gelistirme.aspx

Html ve Css ile kendini veya memleketini tanıtan bir site yaparak başla sonra zaten başka projeler yapmak isteyeceksin.
Daha sonra Html kolaymış deyip başka dillere yöneleceksin zaten.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı