11. Sınıf sayısal dersleri

Daha fazla  
Hocalarım saygılar. Ben Anadolu Lisesinde okuyorum. Sayısal bölüm seçtim fakat fen lisesine geçmeyi düşünüyorum(temmuz ayında sonmuş Anadolu Lisesinden Fen Liselerine geçiş). Ders durumum: şu an için ortalama. Abartmayacak, ineklemeyecek şekilde derslerime çalışıyorum. Ayrıca yaz tatilinde de tüm TYT konularını bitirmeyi hedefliyorum. En iyi olduğum dersler fizik ve tarih. Biyoloji ve kimya altyapım zayıf. Yaz tatilinde bunlara özellikle asılmayı hedefliyorum.
Fen Lisesine geçersem göreceğim dersler ile Anadolu Lisesinde göreceğim dersler aynı olur mu? Eğer farklıysa bile derslere asılırsam da zorlanır mıyım? Teşekkürler.
Not: Düşündüğüm 2 lise var ilki başka bir şehirde yani yatılı, ikincisi ise ilçede günlük gidiş geliş yapılabilecek mesafede 30 kilometre falan.

Aslında çok fazla fark yok ünivers sınavı açısından iki lisenin arasında. Ayt artık çok detaylı matematik fen sormuyor. Mantıklı yanı var ama, fen lisesinde çalışkanlarla beraber olma ihtimalin yüksek, o yüzden sen de çalışacaksın. Kendini hazırlayacaksın. Ve 12. Sınıfta rahat rahat çalışmanı devam ettirip sınava gireceksin.

Müfredat elbette farklı. Üniversite sınavında çıkmayacağı halde ekstra birçok ayrıntı ve konu gösteriliyor. Müfredatta yoksa neden çalışayım da diyemezsin. Çünkü sınavda sorma hakkına sahip öğretmen. Eğer az çalışan biriysen geçmemen daha yararlı. Çünkü ekstra yük seni daha da zorlayacak. Bu arada nedense fen liselerinde hep çalışkan öğrenci olur algısı oluşmuş. Bu konuyu açmayacağım ancak çoğunun böyle olmadığını söyleyebilirim. Tabi olanlar da baya ciddi. Orası ayrı konu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı