11. sınıf sayısal öğrencisi olarak nasıl bir yol izlemem gerek?

dexterrr00

Hectopat
Merhaba 11.sınıf sayısal öğrencisiyim ve yaklaşık 3 ay sonra da 12.sınıf öğrencisi olacağım. Son günlerde aklıma takılan soruyu size sormak istiyorum. Şu anki yaklaşık olarak TYT netlerim:
Türkçe: 25-27 net.
Mat: 10 net.
Fen: 6-9 net.
Sosyal: 10 net.
Civarı yapabiliyorum 11.sınıf denemelerinde ise:
Matematikte 30 soruda yaklaşık 20-22 doğrularda yaklaşık olarak yapabiliyorum ve fende ise 30 soruda 20 doğrularda yaklaşık olarak yapabiliyorum. Bu yaz ve 12.sınıfta nasıl bir yol izleyerek çalışmam gerek? (dershaneye gitmiyorum)

Merhaba 11.sınıf sayısal öğrencisiyim ve yaklaşık 3 ay sonra da 12.sınıf öğrencisi olacağım. Son günlerde aklıma takılan soruyu size sormak istiyorum. Şu anki yaklaşık olarak TYT netlerim:
Türkçe: 25-27 net.
Mat: 10 net.
Fen: 6-9 net.
Sosyal: 10 net.
Civarı yapabiliyorum 11.sınıf denemelerinde ise:
Matematikte 30 soruda yaklaşık 20-22 doğrularda yaklaşık olarak yapabiliyorum ve fende ise 30 soruda 20 doğrularda yaklaşık olarak yapabiliyorum. Bu yaz ve 12.sınıfta nasıl bir yol izleyerek çalışmam gerek? (dershaneye gitmiyorum)

Bende 11.sınıfım. Size hocalarımdan aldığım önerileri söyleyeyim. 11.sınıfta matematikte TYT/AYT aynı anda götürmelisin. Ve 2.dönemde problem çözmeye + olarak sıfırdan geometriye başlaman lazım. Fende ise 11.sınıfta AYT ağırlık vermelisin. TYT kolay olduğu için fende TYT'yi yazın bitirmelisin. Netlerine bakacak olursak TYT matematiğe daha ağırlık vermen lazım. Türkçeyide 25 net şu an iyi. Ama 12.sınıfa kadar 30'lara gelmesi lazım. 11.sınıf denemelerinde bizde 40 soru var fen ve matematikte. 11.sınıf netleriniz bence gayet iyi. Daha da gelişeceğine inanıyorum.

Bence yazın TYT fenini kapat, 12'de AYT soru bankalarından bol bol çözersin. Aynı yola akın bir yol izleyeceğim. TYT Matematik kitabı alıp da problem çözmen ve hafada 2-3 Matematik Branş denemesi yapman da çok güzel olur.

Kendimi gördüm sizde :D

Yani yapmanız gerek aşırı belli o da TYT Matematik çalışmak zaten potansiyelinizin olduğu kesin. Bende 11.sınıfım önerim size artık hafta içi her gün matematiktenproblem ve 1-2 gün geometri yapmanızı öneriyorum, diğer konuları yaz tatiline girdiğiniz zaman başlarsınız ancak TYT Matematik temeli tamamıyla problemler "genel problem yapma ve çözme" yeteneğini kazandıktan sonra netleriniz çok hızlı artar.

Diğer dersler bakımındn ise genel bir konu eksiği vardır zaten çalıştıkça geleceğini düşünüyorum. Örneğin yaz tatilinin ilk ayını TYT Matematik ve Türkçe'ye verirken ikisinde de iyi yol katettikten sonra yanına Fen eklenebilir.

Sosyal konusunda da Apotemi Sosyal Notları var onu alıp okusan şimdilik yeter.

11.Sınıf konularını da hepsinden bir AYT kaynağı alarak tekrar ederek geçebilirsiniz. Ayrıca denemeler çok çok önemli dershaneye gitmiyorsanız bile denemeye gidin çok kritik çünkü denetlenmeyen bilgi unutulur.

Son düzenleme:
Kendimi gördüm sizde :D

Yani yapmanız gerek aşırı belli o da TYT matematik çalışmak zaten potansiyelinizin olduğu kesin. Bende 11.sınıfım önerim size artık hafta da 1-2 gün matematikten sadece problem ve geometri yapmanızı öneriyorum, diğer konuları yaz tatiline girdiğiniz zaman başlarsınız ancak TYT matematik temeli tamamıyla problemler "genel problem yapma ve çözme" yeteneğini kazandıktan sonra netleriniz çok hızlı artar.

Diğer dersler bakımındn ise genel bir konu eksiği vardır zaten çalıştıkça geleceğini düşünüyorum. Örneğin yaz tatilinin ilk ayını TYT matematik ve Türkçe'ye verirken ikisinde de iyi yol katettikten sonra yanına fen eklenebilir.

Sosyal konusunda da apotemi sosyal notları var onu alıp okusan şimdilik yeter.

11.sınıf konularını da hepsinden bir AYT kaynağı alarak tekrar ederek geçebilirsiniz. Ayrıca denemeler çok çok önemli dershaneye gitmiyorsanız bile denemeye gidin çok kritik çünkü denetlenmeyen bilgi unutulur.

Hocam problem haftada 1-2 yerine bence her gün düzenli çözmeli. Her gün 10 soru çözse. O 2 günde çözdüğü toplam 100soru olsa da daha değerli olur.

Hocam problem haftada 1-2 yerine bence her gün düzenli çözmeli. Her gün 10 soru çözse. O 2 günde çözdüğü toplam 100soru olsa da daha değerli olur.

Hocam orada yanlış yazmışım problem günlük konu öğrenimi 1-2 günde bir olacaktı, kusruma bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı