11. sınıf sayısal öğrencisi YKS’ye nasıl çalışmalı?

Şimdilik yaz tatiline kadar sadece TYT matematik mi çalışmalıyım, yoksa yazın matematik dışında tüm TYT konularına başlamak üzere şu an daha çok geometri ve 11. sınıf konularına mı ağırlık versem daha iyi olur?

Paragraf yerine kitap okuyorum daha çok fakat çözmeye başlarım. Tyt problemlere de başlayacağım.

📅 PAZARTESİ (3 saat)
1 saat: TYT Matematik

2 saat: Geometri

📅 SALI (3 saat)
2 saat: 11 Matematik

1 saat: 11 Fizik

📅 ÇARŞAMBA (3.5 saat)
2 saat: TYT Matematik

1.5 saat: 11 Biyoloji

📅 PERŞEMBE (4 saat)
2 saat: 11 Matematik

2 saat: 11 Kimya

📅 CUMA (3.5 saat)
2 saat: Geometri

1.5 saat: 11 Fizik

📅 CUMARTESİ (6 saat)
3 saat: 11 Matematik

3 saat: Geometri

📊 DAĞILIM ÖZETİ
Ders Haftalık Toplam Süre
Geometri 7 saat
11 Matematik 7 saat
TYT Matematik 3 saat
11 Fizik 2.5 saat
11 Kimya 2 saat
11 Biyoloji 1.5 saat

Bu program nasıl?
Haftalık süreçte tyt matematik için 3 saat az gibi geldi gözüme. Problem soruları yeterince uzun ve yorucu denilebilir. Ancak bu programı uygulayıp eksiklerini tamamlama oranına göre bazı şeyleri iptal edip yerine başka şeyler koyarak devam edebilirsin. Örneğin 11 fizik bitti diyorsan oluşan boşluğu başka bir şeyle değiştirebilirsin. Sürekli devirdaim şekli uzun vadeli planını sürdürülebilir kılabilirsin.

Çok teşekkür ederim. Spesifik olarak önerileriniz var mı? Örneğin ben bunu yaparak çok verim aldım gibi.
Üzerinden çok zaman geçti format, düzen vs değişmiş olabilir yanlış yönlendirmek istemem sizi. Fakat benim imkanım olduğu için ailemden ayrı dağ evinde kendimi kapatarak kendimi doğanın içerisinde derse adamıştım 2-3 aylık süreçte. Çok hikayesel bir anlatım olacak belki ama yorgunluğumda doğanın sakin sesinde dinlenmek kafamı daha kısa sürede resetliyordu. Bu imkanınız varsa değerlendirin mutlaka. Harici ders anlamında yönlendirmede bulunmamam daha sağlıklı olur kişiden kişiye de değişir.

Üzerinden çok zaman geçti format, düzen vs değişmiş olabilir yanlış yönlendirmek istemem sizi. Fakat benim imkanım olduğu için ailemden ayrı dağ evinde kendimi kapatarak kendimi doğanın içerisinde derse adamıştım 2-3 aylık süreçte. Çok hikayesel bir anlatım olacak belki ama yorgunluğumda doğanın sakin sesinde dinlenmek kafamı daha kısa sürede resetliyordu. Bu imkanınız varsa değerlendirin mutlaka. Harici ders anlamında yönlendirmede bulunmamam daha sağlıklı olur kişiden kişiye de değişir.
Sormamın sakıncası yoksa sıralamanız kaçtı acaba?

Teşekkür ederim. Bir tık moral sıkıntım var. Çünkü bir tık geç kaldığımı düşünüyorum ve netlerim biraz düşük.
Eğer bahsettiğiniz programları 1 sene gerekirse hayattan kopma pahasına kusursuz ve verimli uygulayabilirseniz geç kalmış bir durum yok. Bu yaz sonuna kadar bile düzenli ve sistematik ilerlerseniz 11'in kolayca bittiğini görebilirsiniz. 12. sınıfta ise işlenen müfredatı düzenli takip edip kendiniz sürekli denemelerle test eder ve aksatmadan eksikleriniz üzerine de yoğunlaşabilirseniz, özetle günlerinizi boş geçirmezseniz fazlasıyla vaktiniz var.

Eğer bahsettiğiniz programları 1 sene gerekirse hayattan kopma pahasına kusursuz ve verimli uygulayabilirseniz geç kalmış bir durum yok. Bu yaz sonuna kadar bile düzenli ve sistematik ilerlerseniz 11'in kolayca bittiğini görebilirsiniz. 12. sınıfta ise işlenen müfredatı düzenli takip edip kendiniz sürekli denemelerle test eder ve aksatmadan eksikleriniz üzerine de yoğunlaşabilirseniz, özetle günlerinizi boş geçirmezseniz fazlasıyla vaktiniz var.
Tekrardan teşekkür ederim bugün ile beraber programı uygulamaya başladım. Umuyorum ki yaza girerken gireceğim tyt denemesinde 60a yakın net yapabilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı