11.sınıfa geçecek birisi ne yapmalı?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar selamlar. 10.sınıfa gidiyorum. Hiç ders çalışmıyorum ama çalışırsam bütün dersleri çok iyi şekilde anlıyorum. Bu yaz tatilinden itibaren kendimi baştan yaratmak istiyorum. Bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum ve gözüm yüksek üniversitelerde. Bu yaz tatilinde oyun da oynamak istiyorum diye bilgisayar ya da konsol alacaktım. Akrabalarım alma diyor 11.sınıf oldun. Ders çalış diyor. Aslında bu söz moralimi bozuyor. 2 sene sanki nefes almadan durmadan ders çalışacaksın hissine kapılıyorum ve kötü hissediyorum. Her neyse yazın ne yapmalıyım? TYT matematik ve paragraf çözmeyi planlıyorum. Bir de edebiyata çalışmayı düşünüyorum. 11.sınıfta ful 11'e odaklanacağım. 11.sınıf yaz tatilinde de hem 11 hem de TYT biyoloji, fizik, kimya çalışmayı düşünüyorum. Bunun nedeni akrabalarım eğer 10.sınıfta TYT çalışırsan 11. sınıfın sonu tekrar unutacaksın diyorlar. Biyoloji biraz daha sözele kayıyor. Fen ve kimya biraz daha zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak kardeş çok basit mantık. Çalıştığının 4/1 kadar oyna. 12. sınıf 11. sınıfa göre çok kolay. 11. sınıfta her dersi okulda gördüğünü evde adam gibi tekrar yapıp test kitabından kendini kandırmadan soru çözersen her ders oturuyor. Bu yaz TYT biyolojiye bakmanı tavsiye ederim sadece ezber. 11. sınıf içinde 11. sınıf derslerine odaklan. Bir dahaki yaz TYT fizik kimya matematik hallet 3 aya hepsi bitiyor. Aralarda paragraf ve edebiyat çalış yapabiliyorsan kitap oku. 12. sınıfta AYT-TYT hangisinde eksiğin varsa ona göre çalışıyorsun. Zaten 11 oturduysa 12 bal gibi akıyor sadece sınava hazırlanıyorsun genel olarak. Bu arada 4 saat çalıştıysan 1 saat oyununu oyna gez dolaş kendini çok derse verme. Yani biraz genel oldu ama kafana yatmayan yer varsa sor :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark ettiysen ağızından " akrabalarım " lafı düşmüyor. Kim ya bu akrabalar? Akrabalara bir rest çekmeni öneririm. Neden sürekli sana bulaşıyorlar?

Ne istersen onu yap. Denge de tutmaya çalış. Hem oyununu oyna hem de güzelce dersini çalış. Başarılar.

Bence de akrabalara çok kulak asma. Ya tabiki dinleyeceksin ama fazla da bulaşmak doğru değil bence. İleride mesleğin konusunda vazgeçirmeye çalışırlarsa buna izin verme.
Bu yaz TYT hangi dersler çalışırsın bilmiyorum ama bu yaz çalışıp birde sonraki yaz çalışırsan akılda kalıcı olacağını düşünüyorum.

Bende 10. sınıfım aynı hedeflerimiz var. Bu yaz ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Bir Hocamdan tavsiye olarak Sadece yazın TYT anlatan dershaneler önerdi. Halen düşünmekteyim dershane konusunu.

Bak kardeş çok basit mantık. Çalıştığının 4/1 kadar oyna. 12. sınıf 11. sınıfa göre çok kolay. 11. sınıfta her dersi okulda gördüğünü evde adam gibi tekrar yapıp test kitabından kendini kandırmadan soru çözersen her ders oturuyor. Bu yaz TYT biyolojiye bakmanı tavsiye ederim sadece ezber. 11. sınıf içinde 11. sınıf derslerine odaklan. Bir dahaki yaz TYT fizik kimya matematik hallet 3 aya hepsi bitiyor. Aralarda paragraf ve edebiyat çalış yapabiliyorsan kitap oku. 12. sınıfta AYT-TYT hangisinde eksiğin varsa ona göre çalışıyorsun. Zaten 11 oturduysa 12 bal gibi akıyor sadece sınava hazırlanıyorsun genel olarak. Bu arada 4 saat çalıştıysan 1 saat oyununu oyna gez dolaş kendini çok derse verme. Yani biraz genel oldu ama kafana yatmayan yer varsa sor :)

O zaman bir oyun konsolu ya da bilgisayar alabilirim. Hocam matematik temelim kötü. 11.sınıfa bu kötü matematikle girmek istemiyorum. Matematiği de halletsem iyi olur mu?

Fark ettiysen ağızından " akrabalarım " lafı düşmüyor. Kim ya bu akrabalar? Akrabalara bir rest çekmeni öneririm. Neden sürekli sana bulaşıyorlar?

Ne istersen onu yap. Denge de tutmaya çalış. Hem oyununu oyna hem de güzelce dersini çalış. Başarılar.
Teşekkür ederim hocam, haklısınız. Her şeye karışıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı