Mesleki açık lise nasıl oluyor hocam. 12 sınıfta tanıdığım normal düz liseden mesleğe geçiş yapmış?Maalesef geçemezsin. Çünkü 11 ve 12. sınıfta meslek liselerine nakil yok. Mesleki açık liseye geçebilirsin belki. Orada da hem okuyup, hem çalışıyorsun.
12. sınıfta düz liseden meslek liselerine geçiş yok. Mesleki açık lise de ise haftada 1,2 gün okula gidiyorsun, diğer 4 gün ise iş yerinde staj yapıyorsun.Mesleki açık lise nasıl oluyor hocam. 12 sınıfta tanıdığım normal düz liseden mesleğe geçiş yapmış?
Geçebilseniz bile bence yapmamalısınız. 2 senelik bölüm derslerinden geri kalacaksınız hangi bölüm olursa olsun.AÖL'deyim meslek lisesine geçmek istiyorum. 11 sınıfım geçebiliyor muyum?
@333365 hocam siz biliyor musunuz?
Hocam o MESEM olmuyor mu? Çıraklık yani.12. sınıfta düz liseden meslek liselerine geçiş yok. Mesleki açık lise de ise haftada 1,2 gün okula gidiyorsun, diğer 4 gün ise iş yerinde staj yapıyorsun.
Onları görmüyor muyum? hocam AÖL sınavları da zor geçilmesi zor yani.Geçebilseniz bile bence yapmamalısınız. 2 senelik bölüm derslerinden geri kalacaksınız hangi bölüm olursa olsun.
Hayır, MESEM başka bir olay. O örgün eğitim. Mesleki açık lise ise normal AÖL mantığı ile işliyor. Sadece artıdan staj var, bir de okulda 1 gün eğitim görüyorsunuz.Hocam o MESEM olmuyor mu? Çıraklık yani.
Sınavlar yine aynı mı oluyor. Geçmesi kolay oluyor mu? ya da normal AÖL gibi mi sınavları? çünkü 1 gün okula gidiyoruz.Hayır, MESEM başka bir olay. O örgün eğitim. Mesleki açık lise ise normal AÖL mantığı ile işliyor. Sadece artıdan staj var, bir de okulda 1 gün eğitim görüyorsunuz.
Normal kültür dersleri görüyorsunuz hocam. Sınavlar hakkında fikrim yok fakat daha kolay olacağını düşünüyorum çünkü amacınız orada staj görmek. Staj da bir ustanın yanında çalışıyorsun, o usta sana puan veriyor. Puan veriyor dediğim not veriyor. Diğer kültür sınavları ise yine AÖL gibi oluyordur ama daha kolay oluyordur bence dediğim gibi.Sınavlar yine aynı mı oluyor. Geçmesi kolay oluyor mu? ya da normal AÖL gibi mi sınavları? çünkü 1 gün okula gidiyoruz.
Tamamdır teşekkürler hocam.Normal kültür dersleri görüyorsunuz hocam. Sınavlar hakkında fikrim yok fakat daha kolay olacağını düşünüyorum çünkü amacınız orada staj görmek. Staj da bir ustanın yanında çalışıyorsun, o usta sana puan veriyor. Puan veriyor dediğim not veriyor. Diğer kültür sınavları ise yine AÖL gibi oluyordur ama daha kolay oluyordur bence dediğim gibi.
Bu arada normal AÖL sınavları o kadar zor değil ki. Ben de giriyorum, Aralık ve Mart'takilerine girdim. Hiç zorlanmadım son 1 hafta kala çalışmaya başlasam bile.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.