11. sınıfta MESEM'e geçilir mi?

Wisdow

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 11. sınıfa geçeceğim, yani henüz 11 olmadım ama olacağım yaz sonunda. Okul başlamadan MESEM'e geçmeyi düşünüyorum. En azından mesleğim garanti olur üniversitede de gastronomi okumayı düşünüyorum. Ortalamam 80 civarı başarısız bir öğrenci değilim, gastronomi okumak istediğim için MESEM'e gidip deneyim almak ve para kazanmak erkenden. Ayrıca çalışma saatleri okuldan daha iyi geliyor. Basitçe 11. sınıf başlamadan MESEM'e geçersem 11 olarak başlar mıyım?

Ayrıca dil okumak da istiyordum aktif olarak ortalama seviye İngilizce biliyorum farklı dillerle ilgilenerek onları da geliştirmek istiyorum. MESEM bu konuda işime yarar mı?

Son düzenleme:
Sanayi de usta olacaksan işine yarar fakat okulu açığa alabiliyorsan senin için daha iyi olur hem dilini geliştirir hem YKS sınavına hazırlanırsın.

Eğitim zaten berbat okunacak gibi değil, o tahta sıralarda insanın canı acıyor.

Arkadaşlar 11. sınıfa geçeceğim, yani henüz 11 olmadım ama olacağım yaz sonunda. Okul başlamadan MESEM'e geçmeyi düşünüyorum. En azından mesleğim garanti olur üniversitede de gastronomi okumayı düşünüyorum. Ortalamam 80 civarı başarısız bir öğrenci değilim, gastronomi okumak istediğim için MESEM'e gidip deneyim almak ve para kazanmak erkenden. Ayrıca çalışma saatleri okuldan daha iyi geliyor. Basitçe 11. sınıf başlamadan MESEM'e geçersem 11 olarak başlar mıyım?

MESEM'e giden arkadaşlarım vardı Restorant'da çalışırken mutfakda oda mesemdeydi her günü eziyet gibi geçtiğini söylüyordu sana oraya gidince iş öğretmiyorlar aslında yaptırdıkları iş soğuk bölümde olur tatlıdır pastadır salatadır ya da kolay şeyler otarz şeyler yapıyordu.
Deneyim konusunda zaten bildiğin işleri yaptırırlar MESEM öğrencisisin diye kimse senin için ayrıyeten bir vakit ayırcağınıda sanmıyorum zaten çalışma saatleri zor insanlar bunalıyor.

Son olarak senin hayalin veya değildir ama gastronomi okumanı önermiyorum okuyarak kazandığın işde okumayanlar sana hep emir veriyor garson bile gelip sana kızabiliyor sana tavsiyem YKS oku güzel bir bölüm kazanmaya çalış.

Normal olarak da calismak da kolelik bence, ki ayrica simdiye kadar hic ders calismadim. İlerde ders calismam gerekirse nasil calisacagimi bile bilmiyorum. Okuyup issiz kalmaktan da korkuyorum aslinda. Sadece okudum demek icin okumak istemiyorum.

Normal olarak da calismak da kolelik bence, ki ayrica simdiye kadar hiç ders calismadim. İleride ders calismam gerekirse nasıl calisacagimi bile bilmiyorum. Okuyup issiz kalmaktan da korkuyorum aslinda. Sadece okudum demek icin okumak istemiyorum.

Her okuyan iş bulucak diye bir kural yok sen çabala yine de.

Normal olarak da calismak da kolelik bence, ki ayrica simdiye kadar hic ders calismadim. İlerde ders calismam gerekirse nasil calisacagimi bile bilmiyorum. Okuyup issiz kalmaktan da korkuyorum aslinda. Sadece okudum demek icin okumak istemiyorum.
İş bulsan da yine bir Milletvekili veya Endüstri Mühendisi olmadığın sürece alırsın 50 Bin oturursun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam is bulamayacaksak niye okuyalim?

Okumandan zarar gelmez en azından elde tutulur bir diploman olsun yine de farz etki iş buldunu varsayalım tanıdığım şefler 38 bin prim ile birlikte 40 bin gibi bir maaş alıyordu 40 bin ile ne yapmayı düşünüyorsun? Hayatın boyunca kirada bir ev bir araba için mi çalışcaksın?

Sana tavsiyem diplomanı al yabancı dil öğrenip farklı bir ülkede sıfırdan birhayata başla en azından orada bir kargocu olarak çalışsan bile misler gibi hayatın olur aşcılık öğrenmeye hevesliysen orada da aşcı olabilirsin.
Uzun lafın kısası iş bulma ihtimalin %50 bulursan bunca sene okuyup bu kadar az bir miktar alabilirsin bulamazsan yine normal bir işte çalışarak 30-35 alırsın iki durumda aynı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı