11. sınıfta kalınca MESEM'e geçilir mi?

Çürümeyle ne alakası var hocam? Herkes üniversite okuyor. Kimse meslek öğrenmiyor. Şu anda bir işte usta olmak üniversite mezunu olmaktan daha değerli. Tabii çok kaliteli bir üniversiteye gidersin o ayrı. Oraya gidebilen çok nadir ama normal olarak.

Arkadaşımın babasının tanıdığının şirketi var. Babası orada müdür? Beni de oaya davet ediyor. Kaporta boya vb.

Herkes mesheme gidip çalışıp 4 yıl sonra kendi dükkanını açıp para kazanamaz 4 yıl orada ayak işi yapıp kasiyer olursun başka da bir şey olamazsın meslek öğrenmenin bir anlamı yok.

Dükkan açmanıza gerek yok. Benim 50 yaşındaki ilkokul mezunu amcam. Milletin fabrikasında çalışıyor tam maaş söylemek doğru bir davranış olmaz ama çok iyi para kazanıyor. Bir de bu işin tam değeri değil bu işe yurt dışında 5000-6000 dolar veriyorlar ayda. Hocam o dedikleriniz eskidendi, eskiden herkes iş öğrenirdi okumazdı okumak değerliydi, şimdi herkes okuyor kimse iş bilmiyor sektörü biraz takip edin ne kadar arayış olduğunu görürsünüz öyle işlere. Yurt dışında bile programlar var iş bilen adamları bulmak için Kanada gibi gelişmiş ülkeler gidip üniversite mezunu arayacağına iş bilen adam arıyor. Bu arada bahsettiğim alan CNC alanı. Diğer mesleklerinde önü açık ama.

Dükkan açmanıza gerek yok. Benim 50 yaşındaki ilkokul mezunu amcam. Milletin fabrikasında çalışıyor tam maaş söylemek doğru bir davranış olmaz ama çok iyi para kazanıyor. Bir de bu işin tam değeri değil bu işe yurt dışında 5000-6000 dolar veriyorlar ayda. Hocam o dedikleriniz eskidendi, eskiden herkes iş öğrenirdi okumazdı okumak değerliydi, şimdi herkes okuyor kimse iş bilmiyor sektörü biraz takip edin ne kadar arayış olduğunu görürsünüz öyle işlere. Yurt dışında bile programlar var iş bilen adamları bulmak için Kanada gibi gelişmiş ülkeler gidip üniversite mezunu arayacağına iş bilen adam arıyor. Bu arada bahsettiğim alan CNC alanı. Diğer mesleklerinde önü açık ama.
okul okumadığım için takip etmeme gerek yok bilgi için teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı