Çözüldü 11. sınıfta meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berattae

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben Mesleki ve teknik Anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisiyim. Meslekten Anadolu lisesine geçiş yapmanın bir yolu var mı? Çok uğraştım ama Bir türlü bulamadım cevabını. Ne olur, yardım edin. Okulum çok kötü ve üniversiteye gitmek istediğim için Anadolu lisesine geçiş yapmak istiyorum.

@Berattae, meslek lisesinde kalın bir sene. Son sene de açık liseye geçiş yapın, rahatça derslerinize çalışın. Bence Anadolu lisesine geçmek için bu kadar uğraşmana gerek yok. Anadolu lisesindeki eğitim de zaten pek yeterli olmuyor. Son sınıfta millet ya kendi çalışıyor ya da kurs desteği alıyor.

Hocam benim Lisem de kimse ders dinlemiyor ve dinletmiyor ATP olmamıza rağmen ve okul saatleri de aşırı kötü yani bu okulda kalırsam hedeflerimi gerçekleştirmek çok zorlaşacak öneriniz nedir?

@Berattae, bu seneden açık liseye geçebilirsin. Kayıtları ekime kadar devam ediyor olması lazım.

@Berattae, rica ederim. Hakkında hayırlısı olsun, güzel kararlarını bekliyor olacağım.

11. sınıfta meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş olmadığını söylüyor.

Benim bildiğim kadarıyla 10.sınıfta ortalaman iyiyse o dönemde hocalarla konuşarak geçebiliyordun.(Aran iyi olması lazım) İstediğiniz bölümü okumuyorsanız bence açık lise yerine liseyi bitirip sonra sınava çalışmanız tarafındayım.

Hocam velinizin e devletinden deneyebilirsiniz. Bir bakın isterseniz.
Hocam baktım sistem nakil almaya izin vermiyor
Öneriniz için teşekkürler şuan karar verme aşamasındayım

Mufredat değişmiş galiba çünkü eskiden alan belli oldukdan sonra gidemiyordun Anadolu'ya ama artık 9. Sınıfda seçilecek 2 hafta sonra gibi alan seçilecek müdürlere sorduğumda 1 dönem boyunca nakil aldırıp gidebilirsin dedi ama haftalık mı oluyor aylık mı oluyor nakil olayları bir tane çocuk artık aylık olacak öyle dedi?

Anadolu lisesinin bir anlamı yok kaliteli bir okul olmayacaksa, meslek lisesinden aldığın diploma ileride sana iş kapısı olur en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…