11. sınıfta nasıl çalışılır?

Centilmen06

Decapat
Daha fazla  
Ben 11.sınıf sayısal öğrencisiyim.
Fakat üniversite sınavına çalışmaya başlamalı mıyım? Yoksa sadece 11.sınıfa mı odaklanmalıyım bilmiyorum. Üniversite sınavına çalışmaya başlarsam nasıl çalışacağımı bilmiyorum açıkçası. Sanırım TYT denen sınava çalışmaya başlamam lazım bu sene. Nasıl çalışacağımı ve ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Ben 11.sınıf sayısal öğrencisiyim.
Fakat üniversite sınavına çalışmaya başlamalı mıyım? Yoksa sadece 11.sınıfa mı odaklanmalıyım bilmiyorum. Üniversite sınavına çalışmaya başlarsam nasıl çalışacağımı bilmiyorum açıkçası. Sanırım TYT denen sınava çalışmaya başlamam lazım bu sene. Nasıl çalışacağımı ve ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Ben de bu sene 11. sınıfım. Dersleri günü gününe çalışıp TYT'yi halletmeyi düşünüyorum. Soruna gelince TYT 9-10. Sınıf konularını kapsayan temel sınavdır.

11. sınıf gerçekten çok önemli TYT de her dersin temelini atmalı ve TYT Türkçeyi ya da TYT matematiği bitirmelisin ve asla 12. sınıfa konu bırakma günü birlik hatta okuldan da ileride git benim en büyük pişmanlığım 11. sınıfta TYT çalışmamak ve olasılık, denge, üreme, manyetizma gibi uzun konuları 12. sınıfa bırakıp vakit kaybetmek oldu yurtta oda arkadaşım 11'de sadece TYT mat bitirdi ve konularını günü birlik çalıştı gerçekten çok çalışmadı ilk 700 yaptı 12. sınıfta çok rahattı şimdi o boğaziçi'nde ben ise dokuz eylüldeyim.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi derslerine günübirlik çalışıp, aksatmaman lazım. 11. sınıf TYT bitirme yılıdır, zayıf olduğun derslere ağırlık vererek tüm konuları halletmeye çalış. 12. sınıfta AYT'yi tamamen törpülerken TYT'yi de 100 net üstüne çıkarmaya bakarsın okulundaki diğer insanlar 40'lı netlerden başlayacakken.
Ama bunu yaparken dediğim gibi derslerine günlük çalışman ve aksatmaman bayağı önemli.
Ve evet, TYT'de tüm derslere çalışıyorsun. Dokuzuncu ve onuncu sınıfta matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, kimya, tarih, coğrafya, din ve felsefede gördüğün tüm konulara.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi derslerine günübirlik çalışıp, aksatmaman lazım. 11. sınıf TYT bitirme yılıdır, zayıf olduğun derslere ağırlık vererek tüm konuları halletmeye çalış. 12. sınıfta AYT'yi tamamen törpülerken TYT'yi de 100 net üstüne çıkarmaya bakarsın okulundaki diğer insanlar 40'lı netlerden başlayacakken.
Ama bunu yaparken dediğim gibi derslerine günlük çalışman ve aksatmaman bayağı önemli.
Ve evet, TYT'de tüm derslere çalışıyorsun. Dokuzuncu ve onuncu sınıfta matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, kimya, tarih, coğrafya, din ve felsefede gördüğün tüm konulara.

O zaman bütün gün çalışmak zorunda gibiyim bir şey ama.

@Usta. Usta TYT'ye bütün dersleremi çalışacağım peki? Yoksa sayısal seçtiğim için sadece sayısal derslerden mi sorumlu oluyorum?

Hepsinden sorumlusun TYT de ama 11. sınıfta TYT fen ve sosyal kasmana çok gerek yok. diyorsan ki ben çok çalışkanım TYT mat ve Türkçeyi bitirdim TYT fen e başlayabilirsin eğer genel kültürün varsa ve paragraf kitabı, denemesi çözdüysen TYT Sosyal çok rahat halloluyor ben TYT soyale hiç çalışmadım 15 net yaptım yanlışlarım dikkat hatası idi.

O zaman bütün gün çalışmak zorunda gibiyim bir şey ama.

Yukarıda bahsettiğim arkadaş günde 2 saat çalışmıyordu 11. sınıfta hafta sonu hiçbir şey yapmıyordu. Yaptığı şeyler hocalardan izin alıp ders saatinde o dersten ileride gitmek ve düzenli çalışmaktı.12. sınıfta da o kadar çalışmadı(3 4 saat "12. sınıf için az") çünkü 11. sınıfı iyi geçirmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı