11.sınıfta Türkçe branşlara başlamak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan tumu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 72

tumu

Hectopat
Paragraf sorusu çözmek işkence gibi geliyor, özellikle rutin gibi her gün yapamıyorum. 2-3 günde bir çözersem 2 test civarında çözüyorum. Edebiyat hocamız her hafta TYT Türkçe denemesi yapıyor, onda da 1 veya 2 dil bilgisi yapıp Total'de 28-29 net civarında yapıyorum. Sorum şu, bir dil bilgisi kampına başladım ve temelim olduğu için aşağı yukarı 1 ayda biter diye düşünüyorum. Elimde de bitmeye yakın bir tane paragraf kitabi var. Yeni bir paragraf kitabi yerine halihazirda bitmiş dil bilgisi konularıyla beraber Türkçe için branş denemelere başlamak mantikli mi? 11.sınıfım, bölümüm sayısal.

Paragraf sorusu çözmek işkence gibi geliyor, özellikle rutin gibi her gün yapamıyorum. 2-3 günde bir çözersem 2 test civarında çözüyorum. Edebiyat hocamız her hafta TYT Türkçe denemesi yapıyor, onda da 1 veya 2 dil bilgisi yapıp Total'de 28-29 net civarında yapıyorum. Sorum şu, bir dil bilgisi kampına başladım ve temelim olduğu için aşağı yukarı 1 ayda biter diye düşünüyorum. Elimde de bitmeye yakın bir tane paragraf kitabi var. Yeni bir paragraf kitabi yerine halihazirda bitmiş dil bilgisi konularıyla beraber Türkçe için branş denemelere başlamak mantikli mi? 11.sınıfım, bölümüm sayısal.
Her gün düzenli 2 test çözmeniz gerekiyor maalesef. 11. sınıfsınız, zamanınız az kalmış...

En azından 1-2 tane paragraf kitabı bitirmek yararınıza olur tabii. Fakat dil bilgisini de hallettikten sonra netleriniz iyi seviyeye gelirse dil bilgisi + paragraf denemesiyle kendi Türkçe denemenizi oluşturabilirsiniz. Şimdiden haftada 2-3 Türkçe denemesi çözmeye baslarsanız 12. sınıfta çözülecek yayın kalmaz neredeyse.

En azından 1-2 tane paragraf kitabı bitirmek yararınıza olur tabii. Fakat dil bilgisini de hallettikten sonra netleriniz iyi seviyeye gelirse dil bilgisi + paragraf denemesiyle kendi Türkçe denemenizi oluşturabilirsiniz. Şimdiden haftada 2-3 Türkçe denemesi çözmeye baslarsanız 12. sınıfta çözülecek yayın kalmaz neredeyse.
Tahminen dil bilgisi de bitince 33 civarı yapar hale gelirim. Sanırım dediğiniz gibi paragraf için biraz daha kitap veya deneme ile götürüp dil bilgisinde de tekrar yapa yapa ilerlerim.

Aynı şeyi yazmışız neredeyse, neden 'beğenmedi' attınız anlayamadım ama neyse.

@crqdles 11. Sınıfsınız, zamanınız az kalmış demenize ve her gün zorunlu bir şekilde 2 test çözülmesi gerektiğini söylemenize attım hocam beğenmedim ifadesini. Herkes için rutin paragrafın verimli olduğunu düşünmüyorum, kendim de rutin olarak çözmüyorum. Geçen sene bir kitap bitirdim tekrar aynı şeyleri yapmak mantıksız geldiği için direkt deneme çözüyorum örnek olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı