@601.912hmet
Dilciler hep son seneye bırakıyor çalışmayı.
Dilciler hep son seneye bırakıyor çalışmayı.
eyvallah kardeşim sağolasın zaman ayırıp yazmışsın zahmet etmişsin eyvallahŞu sınavı zamansal olarak halletme kaygısına düşmeyin, dert etmeyin lütfen rehavete uğratmak istemem ama gerçekten kolay. TYT fiziği esnek bir şekilde 2-3 haftada bitirdim (diğer derslerin yanında). Baştan söyleyeyim ben bitirdiysem sen 2-3 kere bitirsin.
Matematiğe gelince matematik 4'e ayrılır; geometri, problem, AYT ortak konuları ve temel kavramlar.
Öncellikle bu dediklerim TYT'yi halletmenizi sağlar ayrıca AYT kısmına da çok büyük katkı sağlar büyük katkı sağlar ama ben gerçekten tam bir şekilde Full çekeceğini düşünerek bu yorumu yapıyorum.
Temel kavramlar genellikle ortaokul müfredatıdır. Tıkayıcı sorular karşınıza gelebilir ama aslında konunun adı gibi basittir. Elinizde sağlamında bir TYT matematik soru bankası olsun ve konularda ilerleyin. Video çözümleri izleyin. Kalıp sorular için not alabilirsiniz ama sahada çalışmanız çok daha faydalı.
Problem kısmına gelecek olursak, ilkokul da bile öğrenilen bir konudur ama maalesef sistemin getirdiği saçmalıklar yüzünden ayrıca çalışmamız gerekiyor. Problemleri konu anlatım olarak halletmeniz gerekir normalde mantıkla düşünebileceğiniz ama bir türlü kestiremediğiniz o ince püf noktaları vardır onları öğrenmeniz gerekir. Bununla beraber problem nankördür. En azından bu zamanda bir rutin elde edin ve yapabildiğinizi hissettiğiniz anda problemi geçebilirsiniz. (Deneme çözmek kaydıyla)
Geometri konuyu bir yerden bitirin ve soru çözümleri izleyin sonra da ayrı bir kaynaktan soru çözümü yapın.
AYT ortak konuları fonksiyonlar ve olasılık üzerine kuruludur. Daha önce dediklerimi tekrarlamayacağım ama burada olasılığa dikkat edin çünkü ÖSYM kolay sorsa da ben özellikle dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum bana sıkıntı çıkarmıştı.
Uzun lafın kısası konuyu bir yerden çalış matematik öyle not tutacağın bir ders değil sorular üzerinde sahada çalışma yaparak ilerlersin. Eyüp b gibi kanallardan ilerleyebilirsin sonrasında ilerleyen süreçlerde esnek bir şekilde sorunu çözer geçersin.
Ben matematiğin konularını yaklaşık 1 ayda bitirdim. Okulda 3-5 bir şey almışımdır ama %85 kendi çalışmam. Unutma sadece bu saydığım problemler konusu bile TYT'nin %25 ine denk hallettiğinde ne kadar önde olduğunu sen gör sadece istikrar ve yerinde hırs.
ben 9dan beri konuları işliyorum soru çözmeden olsa bile ondan hızlı ve kolay oldu bitirmekMillet 11'e geçmeden TYT bitirmiş. 12'ye geçtim de dayı bu TYT'ye nasıl çalışıyoruz a.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.