Sa arkadaşlar.11.5 yaşındaki kardeşim 2 gün önce ağırlık çalışmaya başladı (2.5, 3kg) bu sizce doğru mu? Boy gelişimini etkiler mi?
Not1: Yaşı 11.5, boy: 158 kilo: 42.
Not2: Kaldırdığı ağırlık 2.5, 3kg.
Ne için yapacaksınız? Tavsiyem ergenlik bittikten sonra yapmanız. Şu an ergenliğin başındasın ve sadece beslemene dikkat etmelisin. Ara sıra spor yapmalısın. Onun yerine basketbol oynayabilirsin.Sa arkadaşlar.11.5 yaşındaki kardeşim 2 gün önce ağırlık çalışmaya başladı (2.5, 3kg) bu sizce doğru mu? Boy gelişimini etkiler mi?
Not1: Yaşı 11.5, boy: 158 kilo: 42.
Not2: Kaldırdığı ağırlık 2.5, 3KG.
İyi hoş dedin de kardeşim. Benim sana yalan borcum mu var anlayamadım? Yaşım 16 burada tabii ki de utanılacak bir şey yok, ben kardeşim için meraklandım soru sordum gelip böyle yapmana gerek yok.1. si onun kardeşin olmadığını ve senin sorduğunu rahatlıkla söyleyebilirim yok kardeşim falan diye sormanıza gerek yok uttanmayın. Ayrıca o yaşta bir çocuğun fiziksel gelişimini etkileyebilir ayrıca bazı hormanları tetikleyip başka sorunlar ortaya çıkarabilir ve ayrıca sakatlık riski de yüksek. Takım sporları, yüzme, basketbol furbol gibi sporlar yap. Ağırlık işleri zararlı sana. Büyü, gelişimini tamamla ondan sonra yap. (İlaç falan sakın alma o konuda çok büyük sıkıntılar yaşarsın.) En iyi ihtimalle kendi ağırlığınla (ekstra ağırlık olmadan) ve çok abartmadan mekik, şınav, plank, barfiks gibi şeyler yapabilirsin. (Uzman değilim ama azıcık araştırırsanız bile öğrenirsiniz ben de zamanında araştırdım 1 yıldır gidiyorum yaşım 17 boyum 1.91cm kilom 80kg. Boyum falan belli bir yere gelince başladım ben sen de öyle yap (lise 2 veya 3 olabilir mesela)) Ben senin yaşında basketbol oynuyordum onun çok etkisi oluyor. Ayrıca yüzme de kasları çalıştırır ve ikisi de boy uzamasına yardımcı olur. Sen beslenmene ve uykuna dikkat et, takım sporları falan yap arada abartmadan işte dediğim şınav mekik gibi temel hareketleri doğru postür (vücut şekli) (çok önemlidir) yapmaya çalışabilirsin.
Cevabın için teşekkür ederim ama neden yalan söyleyeyim ki ? Onu anlayadım işte. Bence bilip bilmeden konuşmaya değmez güzel kardeşim sana da tavsiye ederim iyi geceler.1. si onun kardeşin olmadığını ve senin sorduğunu rahatlıkla söyleyebilirim yok kardeşim falan diye sormanıza gerek yok uttanmayın. Ayrıca o yaşta bir çocuğun fiziksel gelişimini etkileyebilir ayrıca bazı hormanları tetikleyip başka sorunlar ortaya çıkarabilir ve ayrıca sakatlık riski de yüksek. Takım sporları, yüzme, basketbol furbol gibi sporlar yap. Ağırlık işleri zararlı sana. Büyü, gelişimini tamamla ondan sonra yap. (İlaç falan sakın alma o konuda çok büyük sıkıntılar yaşarsın.) En iyi ihtimalle kendi ağırlığınla (ekstra ağırlık olmadan) ve çok abartmadan mekik, şınav, plank, barfiks gibi şeyler yapabilirsin. (Uzman değilim ama azıcık araştırırsanız bile öğrenirsiniz ben de zamanında araştırdım 1 yıldır gidiyorum yaşım 17 boyum 1.91cm kilom 80kg. Boyum falan belli bir yere gelince başladım ben sen de öyle yap (lise 2 veya 3 olabilir mesela)) Ben senin yaşında basketbol oynuyordum onun çok etkisi oluyor. Ayrıca yüzme de kasları çalıştırır ve ikisi de boy uzamasına yardımcı olur. Sen beslenmene ve uykuna dikkat et, takım sporları falan yap arada abartmadan işte dediğim şınav mekik gibi temel hareketleri doğru postür (vücut şekli) (çok önemlidir) yapmaya çalışabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.