11 yaşında hangi kod programları öğrenilmeli?

Dalga geçilecek bir durum yok güzel kardeşim. Ben C ile başlamıştım. C ile başlayıp anlayabilirsen muadillerine göre önde başlarsın. Python sözdizimi sebebiyle daha temizdir, anlaması daha kolaydır.

Benim tavsiyem C ile başla ve biraz zorla kendini.
Sağ olun hocam C ile başlayacağım ama Python mu C mi bilemedim.

İçinden hangisi geliyorsa o. Ancak Python, C göre daha basit. Temel olur en azından. Başlangıçta zor dile girersen hevesin kaçar. Tecrübe :D
Hatta bir keresinde ChatGPT'den ben yılan oyunu yapacağım sen bana kodlarını ver dedim ve onun yazdığı kod ile kopyala yapıştır yapıp kendi oyunuma ekliyordum. Gelecekte yazılımcı ve kendi uygulamalarımı geliştirmeye düşünüyorum hatta bir çılgınlık yapıp OS bile yapacağım anladığım kadarıyla bazı OS'ler Assembly veya C# ile yapılıyor.

Hatta bir keresinde ChatGPT'den ben yılan oyunu yapacağım sen bana kodlarını ver dedim ve onun yazdığı kod ile kopyala yapıştır yapıp kendi oyunuma ekliyordum. Gelecekte yazılımcı ve kendi uygulamalarımı geliştirmeye düşünüyorum hatta bir çılgınlık yapıp OS bile yapacağım anladığım kadarıyla bazı OS'ler Assembly veya C# ile yapılıyor.

C# güzel dil. Ne yaptığını görmen temel kod mantığını anlaman için iyi.

Haklısınız hocam ben Python'a geçerim beğenmessemde C veya C# geçerim.

Scratch'i biliyorum kod blok tabanlı ama önceden onu kullanıyordum hesabım bloke edildiği için sebebsizce bugün oldu yani bende artık sıktığı için bu konuyu açtım.

Scratch'i biliyorum kod blok tabanlı ama önceden onu kullanıyordum hesabım bloke edildiği için sebebsizce bugün oldu yani bende artık sıktığı için bu konuyu açtım.

Scratch değil de bize Flow Türk öğretmişlerdi temel olması için. Eğer sen bu yaşta başlıyorsan daha kodlamaya, önün açık. Şu anlık Python öğrenmeye çalış.

Scratch değil de bize Flow Türk öğretmişlerdi temel olması için. Eğer sen bu yaşta başlıyorsan daha kodlamaya, önün açık. Şu anlık Python öğrenmeye çalış.
Tamam hocam ben kararımı verdim. Python kullanacağım.

Peki Python seçtimde nasıl öğrencem? Kurs olmasın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı