110 TL'ye Göre 24 Mbps Hız Nasıl?

59 TL ödüyorum.
Kürt Telekom.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız pakete göre normal. 75-80 TL'ye 35 Mbps hız alanlar var, bunlardan biri de benim. :D Yani fiyat performans olarak kötü bir internet. Ama suçlu tarafın Telekom olduğunu sanmıyorum. Abone olmayı tercih eden sizsiniz.

Kullandığım internet TürkNet. Ona benzer firmalar ise Millenicom, Netspeed denilebilir.
Hocam sizlerinki hangi paketler ben de ucuza hızlı bir şeyler arıyorum önerme yapar mısınız? Genellikle video izlemek, ödev yapmak, ara sıra oyun oynamak için kullanacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat pahalı gibi. İmkan ve altyapı varsa başka internet sağlayıcılarına bakmalısınız. 47 TL ye Sinema-giriş paketi + 24 MBS sınırsız internet kullanıyorum KabloNET. 110 TL küçümsenmeyecek bir fiyat bence. Taahhüt işini halledebilirseniz mutlaka alternatif firmalarla iletişime geçin.
 
Turknet aslında tek paket tek fiyat olarak bir tanımlama yapıyor kendisi için. Yıllardır kullanıyor ve her hangi bir şikayetim olmamasına ve beni hiç etkilemiyor olmasına rağmen anasayfasında yazan şu ibare beni rahatsız ediyor.

"Özgür İletişim Paketi kapsamında, TurkNet aktif altyapı bölgelerinde 100 Mbps’e kadar, aktif altyapı olmayan bölgelerde 35 Mbps’e kadar download hızı alınabilir. Alınabilecek maksimum hız santrale olan mesafeye ve hattın kalitesine göre değişkenlik gösterir. Aktif altyapı olmayan bölgelerde, 35 Mbps’ten yüksek hızlar, ayda 10 TL farkla sunulmaktadır. "
Biz yanlış hatırlamıyorsam 75 TL gibi bir meblağ ödüyoruz. Hız testi yapan sitelerin hepsi farklı değerler gösterdiği, bazılarının arasında büyük farklarda olduğu için hiçbirinin gerçekliğine inanmıyor da olsam aldığım hız şu an için aşağıda ki gibi. Üstelik komşu ile ortak kullanıp hız testi yaparken her hangi bir sayfayı da kapatmıyorum ne açıksa o şekilde yapıp geçiyorum.

Tanıdıklarımdan, Turknete geçersem ne kadar hız alırım diye sorgulayanların hepsi 35 Mbps cevabını aldıklarından, aktif altyapı bölgeniz hiç mi yok kardeşim sorusunu sorasım geliyor hep.
Sonuç olarak benim bir şikayetim yok, teknik destekle ilgili şikayetler olduğunu biliyorum fakat benim hiç ihtiyacım olmadığından deneyimlemedim.

Sonuç olarak benim buradan çıkardığım sonuç şu, Turknet minimum olarak 35 Mbps e (Kadar) hızı size sağlıyor. Bu sizin o hızı alabileceğiniz anlamına gelmiyor ama onlar bu hızı veriyor. Sonrada diyor ki 10 TL fark verirsen biz sana verebileceğimiz hızı 100 Mbps e (kadar) çıkartırız ama onunda ne kadarını alabilirsen o kadarını kullanırsın.
Söylediğim gibi benim firmadan bir şikayetim yok ama internet sağlayıcıların hepsinin ortak olarak kullandıkları dolandırılıcılık yöntemleri can sıkıcı.
Limitsiz internet diye ballandırırlardı ama kotalıydı. Şimdide 'e kadar' tanımıyla at koşturuyorlar piyasada. Kardeşim benim ödeyeceğim meblağ belli mi, belli. Ben sana 75 TL ye kadar mı ödeme yapıyorum hayır 75 TL ödüyorum. X firmamıza geçerseniz size 100 Mbps e kadar hız verebiliriz denildiğinde ve insanlar 20 Mbps aldıkları için şikayetlerin artması normal. Bunun bileni bir de bilmeyeni olduğunu göz ardı etmemek gerek. Gidip hesap sorulduğunda verilecek cevap önceden hazır sonuçta biz size 100 Mbps veririz demedik ki verebiliriz de veremeyebiliriz de dedik.
yyy.jpg
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı