1100 TL'ye kadar kasa önerisi

Davut.pk

Hectopat
Katılım
30 Kasım 2020
Mesajlar
254
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, 650-950 TL bandında başlıkta belirttiğim markalara ait 3080 GPU ve ATX anakartım için uygun kasaları önerebilir misiniz?
Ayrıca bu markalarla aynı tasarıma sahip başka kasaları da tasviye edebilirsiniz. Ancak ben 500 TL bandında bir yerli üretim kasa aldım, 5 ayı dolmadan RGB fanlar sırasıyla bozuldu. Hiçbirinin ışığı yanmıyor, ışık gitmeden zaten RGB değişim butonu işlevini yitirdi. Kasadaki vidalar saçma sapan vesaire...
Yani lütfen kaliteli orta-üs segment, eksiksiz bir kasa olsun. Örneğin Corsair 4000X modelinde HDD yuvaları yerinden çıkarılabiliyor, bunun gibi kullanıcıya birçok geniş yetki bırakan kasa lazım. Örneğin benim kasamda HDD ve SSD slotu 1 tane var. Ya SSD tak ya da HDD diyor :) ikisini aynı anda monte edemiyorsunuz. Hal böyle olunca ben de üst segment rahat ferah bir kasa istiyorum. Bütçeyi 1050-1100 TL bandına kadar da zorlayabilirim.

Desteğinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair 4000d airflow ve 5000d çok başarılı kasalar kablolama kanalları, hava akışı gibi etmenleri gayet güzel kasalar fiyatları en son 1000tl nin altında idi galiba ama siz bi bakın pahalı değillerdi.
 
Çok kasa kullandım ancak Cooler Master'ın MasterCase Serisi bambaşka. 2. El H500P öneririm ben bu bütçe ile. 1100-1200TL bandında kutulu faturalı garantili bulursunuz.
H500P mi? Sabah sabah hiç güleceğim yoktu. O kasa koca bir çöp kutusu. O seride alınacak 2 model H500M ve H500'dür, o ikisi de "MasterCase serisi bambaşka"cılar sayesinde Corsair ve Apple haricinde en çok overpriced ürünler haline gelmişler, yani alınmazlar kısaca.
 
Corsair 5000D Airflow modeli tavsiye ederim eksi yanı için RGB fan çıkmaması ve 2 adet stok fan oluyor olması.
Diyecektim ki 1.900 fiyatlara kadar çıkmış inanılmaz...
Corsair 4000D AirFlow CC-9011200-WW USB 3.1 Temperli Cam Siyah E-ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com

Şu an fiyatı uygun kasanın.
Fan olarak alternatifleri vardır fakat şu anki kur dolayından dolayı bu fanlar F/P olarak bu fanlarla güzel bir kombinasyon olur Belirtilen bütçeye.
ID-Cooling DF-12025-ARGB Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
 
H500P mi? Sabah sabah hiç güleceğim yoktu. O kasa koca bir çöp kutusu. O seride alınacak 2 model H500M ve H500'dür, o ikisi de "MasterCase serisi bambaşka"cılar sayesinde Corsair ve Apple haricinde en çok overpriced ürünler haline gelmişler, yani alınmazlar kısaca.
Çöp olan kısımlarından veya neye göre kime göre alınmaz bahseder misiniz? Dış tarafında biraz fazla plastik olması dışında gayet kullanışlı, kaliteli bir kasa. Plastik dediğime bakmayın, plastik kısımları da 10 üzerinden 7-7,5 alır. 3-4 senelik bir model olan H500P'de üst tarafa pull push radyatör taksanız bile anakartla arasında boşluk kalan, malzeme kalitesi sayesinde boş ağırlığı 13,4KG olan çok güzel bir kasa kendileri. Rakibi Corsair'in, son çıkardığı 4000X' gibi modellerinde üst tarafa tek sıra fanla radyatör takınca değil boşluk kalması, RAM'lere bayağı yakın oluyorlar. Malzeme olarak da çok fark yok hemen hemen aynılar. Daha önce MasterCase Pro 3'de kullandım, temperli camı ve ATX anakart desteği olsa hala kullanmaya devam edeceğim bir model olurdu o da. Bir de üst tarafta fan braketi ve 360MM radyatör/420MM fan desteği olmayan, yine dış tarafında bolca plastik olan, PSU cover'ı yarım olan, dikey GPU yeri olmayan H500'ü almayı mantıklı bulup H500P'ye koca bir çöp demeniz de apayrı bir tuhaflık :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı