11000TL'ye R5 Pro 4650G RTX 2060 sistem alınır mı?

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Selam,
İtopya'dan kendimce güzel bir bilgisayar buldum, ama işlemci, ekran kartı vs. nasıl performans verir bilmiyorum. (bu konular da sizlere göre cahilim) O yüzden sormak istedim.
Fiyat 11.000 TL.
Alacağım bilgisayarın özellikleri:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 Pro 4650G 3.7GHz 11MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm MPK işlemci.
  • Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 2060 D6 6 GB GDDR6 192 bit ekran kartı.
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart.
  • RAM: PNY 8 GB XLR8 siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM (2X, toplam 16 GB)
  • Kasa: Power Boost VK-G2052s RGB 650W 80+ tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa.
  • SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (1700 MB okuma / 1600 MB yazma)
Özellikler böyle. Ben iyi olduğunu düşünüyorum ama işlemcinin APU olduğunu duydum. Bu sistem performansını etkiler mi? Sistemde çoğunlukla Valorant, CS:GO, League of Legends, Witcher 3, Cyberpunk 2077, Tomb Raider, God of War ve PUBG gibi oyunlar oynayacağım. Sistem özelliklerini belirttiğim sistem bu ve bu gibi oyunlarda nasıl performans gösterir? Yardımcı olursanız sevinirim, iyi sosyaller.

İşlemci çöp. Ekran kartının soğutması kötü ve PSU çöp. Alınmaz. İtopya'nın böyle sistemlere APU işlemci koymasının mantığı nedir ki?
RTX 2060 ile en uyumlu işlemciler arasında R5 2600x var, sistemde ise R5 PRO 4650g var.İkisini karşılaştırdığımda R5 PRO 4650g R5 2600x'ten bir tık öndeydi.Önbelleği 8MB o konuda geride kalıyor fakat onun dışında hep önde.Tam olarak neresi çöp aydınlatabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

8 MB önbellek çok büyük bir eksi. 16 olsa çok sorun değil ama 8 kabul edilmez. APU işlemciler ekran kartı olmadan iş yapıyor. Onun dışında kendin toplamanı tavsiye ederim. Ayrıca ekran kartı soğutması ve PSU, sistemi almamak için yeterli.

Bu ve bu tarz bilgisayarları toplamak için daha fazla bütçe gerekiyor. Benim monitör dahil yaklaşık 15.000 TL'lik bir bütçem var. Sistemi ayrı ayrı kendim toplarsam sadece kasa için 14.000 TL ayırmam gerekiyor. Monitörü de içine katarsam yaklaşık 17.000 TL yapıyor. Şu an fiyat bakımından hazır olarak almak daha iyi diye düşünüyorum.

Öncelikle teşekkür ederim,
Ama i3 işlemci bu sistem için biraz zayıf kalmıyor mu?
Kalmıyor. Güçlü bir işlemci.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kalmıyor. Güçlü bir işlemci.

Teşekkür ederim, özellikle araştıracağım bu sistemi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı