11400F 100 derece oluyor

Evet bir iki kere sök tak yaptım ama galiba oturtamıyorum.

Eki Görüntüle 1836731
Fotoğrafta ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama yine de atayım dedim.

Kankam yüksek ihtimal soğutucuyu oturtamıyorsun Intel fanlarından ben de çok çektim bilen birini bul ona taktır fanın tırnaklarını kırarsın yoksa bak.

Son düzenleme:
i5-11400F'ler için kronik bir sorundur bu işlemci sıcaklığı. Yaklaşık 1 veya 1.5 ay önce bende 11400F'e geçiş yaptım ve en basit oyunda bile 90 derece aşağısını görememişti. INTEL'in verdiği stok soğutucu hiçbir şekilde işe yaramıyor, bunu aklınızdan çıkarın. Sorun hiçbir şekilde termal macunda falanda değil soğutucunun kendisinde.

ID-COOLING SE-214-XT soğutucusunu alın, takın ve işlemci 70'i bile göremesin. Aynısını yaptım ve şu an 65'te takılıyorum en ağır oyunda.

Kankam yüksek ihtimal soğutucuyu oturtamıyorsun Intel fanlarından ben de çok çektim bilen birini bul ona taktır fanın tırnaklarını kırarsın yoksa bak ben çok kırdım zamanında.

Fotoğrafta termal macunda fazla gibi duruyor onu da fazla sürmüşsün birazını al .
Silip tekrar mı süreyim yoksa üstünden mi almaya çalışayım.Sanki silip tekrar sürmem daha iyi olacak gibi.

Silip tekrar mı süreyim yoksa üstünden mi almaya çalışayım.Sanki silip tekrar sürmem daha iyi olacak gibi.

Termal macun konusunda ise, evet fazla sürmüşsünüz lakin yine de sıcaklıkları 100'e çıkartacak bir şey değil bu. Termal macunu tam ortasına X şeklinde sürün sonra üzerine soğutucuyu koyun yeterli zaten soğutucu onu dağıtır.

Yaşadığım sorunu konu olarak açmıştım ve orada ki gelişmeleri takip edebilirsiniz: KONU

Termal macun konusunda ise, evet fazla sürmüşsünüz lakin yine de sıcaklıkları 100'e çıkartacak bir şey değil bu. Termal macunu tam ortasına X şeklinde sürün sonra üzerine soğutucuyu koyun yeterli zaten soğutucu onu dağıtır.

Yaşadığım sorunu konu olarak açmıştım ve oradaki gelişmeleri takip edebilirsiniz: KONU

Evet kanka senin konundaki gibi 75-85 arasında gezmesi lazım 100 derece diyor arkadaş arada 15 derece fark var arkadaş bir şeyleri yanlış yapmış onu anlatıyoruz yeni fan alana kadar idare etsin diye.

Evet kanka senin konundaki gibi 75-85 arasında gezmesi lazım 100 derece diyor arkadaş arada 15 derece fark var arkadaş bir şeyleri yanlış yapmış onu anlatıyoruz yeni fan alana kadar idare etsin diye.

Hocam arada yanlış bir şey yok. 11400F kullanıcısı olarak bu sorundan müzdariptim. Bir bacağı oturmamış, macun sürülmemiş gibi şeylerin hiçbirini yaşamadım ki geçmişte çok fazla kendi işimi yapıp bilgisayar topladım. Sorun doğrudan INTEL'in kötü işlemci soğutucusunda. Vantilatör misali hiçbir işe yaramaz kendisi. İstersen en kaliteli macunu sür istersen en kaliteli kasayı al, stok fan iş yapmaz ve hiçbir zaman yapamayacak INTEL için.

Bu sebeple en iyisi önerdiğim modeli alıp arkasına bakmaması.

Yaşadığım sorunu konu olarak açmıştım ve orada ki gelişmeleri takip edebilirsiniz: KONU
Zaten X şeklinde sürmüştüm fakat bir nebzede olsa sorunu çözdüm.Fanın tutturma yerlerinin yönünü tam tersine çevirmişim.Çok saçma yani ok yönüne doğru sıkılır diye tahmin etmiştim.Şuan 80 dereceyi görüyor.Ama en kısa vadede önerdiğiniz soğutucuyu alıcam.

Zaten X şeklinde sürmüştüm fakat bir nebzede olsa sorunu çözdüm.Fanın tutturma yerlerinin yönünü tam tersine çevirmişim.Çok saçma yani ok yönüne doğru sıkılır diye tahmin etmiştim.Şuan 80 dereceyi görüyor.Ama en kısa vadede önerdiğiniz soğutucuyu alıcam.

80 bile normal değildir. Dediğim gibi bir işlemci 75-70 üzerine çıkmamalı.
Elinize para geçene kadar sizi idare eder fakat uzun vadede işlemci tükenir. Bu yüzden elinize para geçtiği anda dediğimi uygulayın ve rahatınıza bakın uzun vadede.

Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı