11400F ve RTX 3060 sisteme 650W PSU yeterli mi?

ScorFy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xigmatec Grip 650W // MSI B560M A Pro // MSI RTX 3060 12GB Ventus 2X OC // 11400F // Gskill 3200 MHZ // Kingston NV2 1 TB + 500 GB Samsung 870 EVO + 500 GB Toshiba HDD 2.5 inch // SteelSeries Aerox 3 Wireless // JBL Quantum 610 // G213 Prodigy // Asus VG258QR + MSI MP241X // Logitech G923 + Shifter
Merhaba arkadaşımın elinde kullanmadığı bir kule tipi soğutma var bana uygun fiyata satacak. Modeli Xigmatek Windpower Pro. Almak istiyorum ancak PSU gücüm yeterli mi emin değilim. Aşağıda yazdığım bilgisayarı ve donanımları kullanıyorum. Kasama takılı olan tüm bileşenlerleri detaylıca yazdım.

Sistem:
Anakart: MSI B560M A Pro.
Ekran kartı: MSI RTX 3060 OC 12 GB Victus 2X.
İşlemci: 11400F.
RAM: 3200 MHz 2x8 DDR4.
Depolama: 2 adet SATA SSD, 1 adet 2.5 inch HDD, 1 adet gen 4 M.2 SSD.
PSU: Xigmatec grip kasamın içinde bulunan 650W PSU, modelini tam olarak bilmiyorum. Nerede yazdığını bulamadım. Schneider marka akım korumalı priz ile birlikte kullanıyorum.
Ek bileşenler: PCI-e X1 portunu USB'ye çeviren bir kart SATA kablosu ile besleniyor.
Kullandığım ekipmanlar: G213, Wi-Fi ve Bluetooth dongle, G923+shifter, TV kutusu kablosuz kulaklık ve mouse dongle, genelde şarja takılı olan 2 adet cihaz oluyor.

O sogutucunun cekecegi guc bir elin parmagini gectim bir parmagin tirnagini bile gecmez, merak etme.

Zannediyorum ki su an sorunsuz kullaniyorsun elindeki ikiliyi, bu yuzden simdilik elindeki guc kaynagini degistirmeye de luzum yok.

Sogutucuyu kaca alacaksin bu arada?

O sogutucunun cekecegi guc bir elin parmagini gectim bir parmagin tirnagini bile gecmez, merak etme.

Zannediyorum ki su an sorunsuz kullaniyorsun elindeki ikiliyi, bu yuzden simdilik elindeki guc kaynagini değiştirmeye de luzum yok.

Sogutucuyu kaca alacaksin bu arada?

Cevabınız için teşekkürler. Uzun bir süredir işlemci yetersizliğinden TDP'yi arttırmak için Tower cooler modunda kullanıyorum, sıkıntı yaşamadım. Arkadaşım aldıktan 1 ay sonra sıvı soğutmaya geçmiş, en az 3 senedir elinde duruyordu. Ben de, ben alayım dedim. Daha fiyat konuşmadık ama 600-700 gibi bir şey aklımda var. Arkadaşım da üstünü söylemeyecektir.

Linkteki ürün benim kasam. Bu kasa içerisine sığacağını düşünüyorum. Sizce sığar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşımın elinde kullanmadığı bir kule tipi soğutma var bana uygun fiyata satacak. Modeli Xigmatek Windpower Pro. Almak istiyorum ancak PSU gücüm yeterli mi emin değilim. Aşağıda yazdığım bilgisayarı ve donanımları kullanıyorum. Kasama takılı olan tüm bileşenlerleri detaylıca yazdım.

Sistem:
Anakart: MSI B560M A Pro.
Ekran kartı: MSI RTX 3060 OC 12 GB Victus 2X.
İşlemci: 11400F.
RAM: 3200 MHz 2x8 DDR4.
Depolama: 2 adet SATA SSD, 1 adet 2.5 inch HDD, 1 adet gen 4 M.2 SSD.
PSU: Xigmatec grip kasamın içinde bulunan 650W PSU, modelini tam olarak bilmiyorum. Nerede yazdığını bulamadım. Schneider marka akım korumalı priz ile birlikte kullanıyorum.
Ek bileşenler: PCI-e X1 portunu USB'ye çeviren bir kart SATA kablosu ile besleniyor.
Kullandığım ekipmanlar: G213, Wi-Fi ve Bluetooth dongle, G923+shifter, TV kutusu kablosuz kulaklık ve mouse dongle, genelde şarja takılı olan 2 adet cihaz oluyor.

650W sistemin için fazla bile, istersen 1 tane değil 10 tane soğutucuyu üst üste ekleyip takabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı