1151 Soketli Anakartta DDR3 RAM Slotu

onursarp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Başlıkta da belirttiğin gibi Skylake işlemcileri destekleyen 1151p sokete sahip anakartların bir kısmında DDR3/3L uyumlu ibaresi görüyorum. Örnek verecek olursam sistem tavsiyelerinde Small Form Factor sistemde ASUS H110I-PLUS D3 anakartı önerilmiş. ASUS' un sitesinde DDR3 RAM uyumluluğundan bahsediliyor. Benimde kafam karıştı bir açıklık getirirseniz sevinirim. Skylake sistemlerde DDR4 kullanılır diye biliyorum çünkü.
Şimdiden teşekkürler :)

Sen onları kafaya takma Asus H110M-C daha ucuz ve DDR4 destekliyor alan bunu alır :D .Şaka bir yana benim düşüncem şu yönde ama doğrusu demiyorum.Evet Skylake işlemciler DDR4 ram teknolojisi destekliyor ama bu DDR3 belleklerde de çalışmayacağı anlamına gelmez uygun fiyatlı olsun diye üretilmiş olabilir.Ama dediğim gibi böyle olsa bile Asus H110M-C tercih edilmeli hem daha ucuz hem de DDR4 ram destekliyor :D .

Sen onları kafaya takma Asus H110M-C daha ucuz ve DDR4 destekliyor alan bunu alır :D .Şaka bir yana benim düşüncem şu yönde ama doğrusu demiyorum.Evet Skylake işlemciler DDR4 ram teknolojisi destekliyor ama bu DDR3 belleklerde de çalışmayacağı anlamına gelmez uygun fiyatlı olsun diye üretilmiş olabilir.Ama dediğim gibi böyle olsa bile Asus H110M-C tercih edilmeli hem daha ucuz hem de DDR4 ram destekliyor :D .
Ama şimdi sistem toplama rehberlerinde DDR3 ile kullanmak sorunlara yol açar diye söyleyip sistem tavsiyelerinde yer alması biraz garip değil mi? Hani sistemi aldıktan sonra hiç sorun yaşamaz mıyız acaba?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı