1168BGA bir sokete 1151LGA takılır mı?

UtkuSenturk

Centipat
Katılım
29 Ekim 2021
Mesajlar
96
Çözümler
1
Merhaba. Ben bir laptop kullanıcısıyım artık işlemcim biraz eski kalmaya başladı ve değiştirmek istiyorum fakat işlemci söketinin yanlış olmasından korkuyorum. Malum işlemciler hiç ucuz değil artık. Benim sorum 1168BGA bir işlemci yerine 1151LGA bir işlemci takılır mı?
 
BGA söket anakarta entegre işlemci anlamına gelmekte yani muhtemel olasılıkta mobil tabanlı bir işlemcidir dizüstü vb. LGA söket işlemciler anakarta entegre değildir yani tümleşik bir yapısı bulunmamakta bu yüzden lga söketinde aynı pin sayısına sahip ve anakartınızında desteklediği sürece başka bir işlemci ile değiştirebilirsin.
 
BGA söket anakarta entegre işlemci anlamına gelmekte yani muhtemel olasılıkta mobil tabanlı bir işlemcidir dizüstü vb. LGA söket işlemciler anakarta entegre değildir yani tümleşik bir yapısı bulunmamakta bu yüzden LGA söketinde aynı pin sayısına sahip ve anakartınızında desteklediği sürece başka bir işlemci ile değiştirebilirsin.

Biraz konudan uzaklaşacağım ama bana bir işlemci önerebilir misin? Fiyatı 1000-2500 arası olursa çok iyi olur.
 
Biraz konudan uzaklaşacağım ama bana bir işlemci önerebilir misin? Fiyatı 1000-2500 arası olursa çok iyi olur.
BGA söket tipi yukarıda da bahsettiğim gibi anakart yüzeyine entegredir yani farklı bir lehimleme tekniği ile sabitlenmiştir. Değiştirmek gibi bir şansın yok.
 
Hocam 1151LGA dediğiniz masaüstü işlemci ailesi. Sizin anakartınızda ise lehimli bir işlemci bulunuyor. Donör bir aynı soket yapısındaki anakarttan işlemci sökülüp reballing işlemi ile takılabilir ki onda bile BIOS ve besleme sorunu oluşabilir. Kısacası teknik olarak mümkün ancak normal bir kullanıcı tarafından yapılması imkansız bir iş.
 

Geri
Yukarı