11900K boşta 50 derece

legend61

Picopat
Daha fazla  
İyi günler işlemci i9 11900K çok ısınıyor işlemcinin trafo işlemci lakabı olduğunu duydum lakin boşta 50 derece fazla değil mi? Üstüne MSI sıvı soğutma kullandığım halde, Intel Turbo Boost'dan dolayıdır diye düşünüp Turbo Boost'u kapatıyorum ama yine 50 dereceden aşağı inmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler işlemci i9 11900K çok ısınıyor işlemcinin trafo işlemci lakabı olduğunu duydum lakin boşta 50 derece fazla değil mi? Üstüne MSI sıvı soğutma kullandığım halde, Intel Turbo Boost'dan dolayıdır diye düşünüp Turbo Boost'u kapatıyorum ama yine 50 dereceden aşağı inmiyor.
Yük altında kaç derece oluyor hocam?

Boşta bu derece de sıvı soğutmalı bir sistem için aşırı fazla diyebilirim 25-32'lerde gezmesi gerekiyordu.

@legend61 Yük altında 65 derece gayet iyi sorun yoktur. Bu arada İşlemci sıcaklığı kasanın hava akışına ve kullandığın işlemci soğutucusuna bağlı bir durumdur. Kullandığın Sıvı soğutucu ile alakalı bir durum var. Hangi modeli kullanıyorsun?

Normal hocam Turbo kapatmak o işlemciye hakaret.

işlemcide senin gibi düşünüyor hocam BIOS'tan kapatıyorum yine kapanmıyor :)

@legend61 Yük altında 65 derece gayet iyi sorun yoktur. Bu arada İşlemci sıcaklığı kasanın hava akışına ve kullandığın işlemci soğutucusuna bağlı bir durumdur. Kullandığın Sıvı soğutucu ile alakalı bir durum var. Hangi modeli kullanıyorsun?

Sistemin oto fan hızından ötürü olduğunu düşünmeye başladım MSI afternburnerdan fan hızını 40 yaptığım zaman işlemcide 40 dereceye düştü lakin bir işlemcinin boştayken o kadar ısınması düşünüyor

MSI MAG CORELIQUID B240 ARGB 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı