11bin ₺ 2.el sistem önerisi

• Konuyu başlatan Batuyed
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 364
Forumda bir keresinde 8 GB ekran kartları daha ne kadar kullanılabilir gibisinden bir konu açılmıştı, orada bir kişi GTX1660 Ti'ın 1080P'de halen yettiğini ve muhtemelen 1080p için kart değiştirmeyeceğini söylüyordu ki bende ona güvenle RX 5600XT almıştım(bir de ucuza bulmuştum 2.5k civarına:D). Bana göre da halen yetiyor fakat daha ne kadar götürür net bir şey söyleyemiyorum.

Bu arada 12K ya sen rahat bir şekilde daha iyilerini toplarsın aslında, yani R5 2600 vs. eski kalıyor 12K bütçede bence.

Minik bir liste yapacak olursam alırken içinden seçebileceğim o listede neler olurdu? (ekran kartı ve işlemci)

Bu fiyata GTX 1660 Ti/S veya RX 5600 XT tarzı, eli yüzü düzgün bir sistem bulursan çök gitsin.

SSD ve RAM fiyatları hem sıfır, hem de ikinci el olarak artmış. Normalde sıfır/2. el karışık toplama sistem önerirdim ancak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor maalesef toplamak. Uygun fiyatlı hazır 2. el sistem kovalamak lazım.

R5 1600 - RX 5600XT. 12K. Nasıl sizce @Itechin.g
Fiyatına ve ekran kartına göre işlemcisi çok düşük kalmış. En azından R5 3600/5500 olsa fena olmazdı. İsterseniz 2. el toplama sistem önerisinde de bulunmaya çalışabilirim.

Minik bir liste yapacak olursam alırken içinden seçebileceğim o listede neler olurdu? (ekran kartı ve işlemci)

Intel'e hiç bulaşma bu ilk şartın.

İşlemci olarak:
Ryzen 5 3600.
Ryzen 5 5500.
Ryzen 5 2600.
Ryzen 3'leri listeye koymuyorum bence bu fiyatta listede olmalarına gerek yok. Belki 1. veya 2. nesil Ryzen 7 de bulabilirsin.

Ekran kartı olarak:
AMD RX 5600XT.
AMD RX 5700.
AMD RX 5700XT.
AMD RX6600.
NVIDIA RTX 2060.
NVIDIA RTX 2060 Super.
NVIDIA RTX 3060.

Fiyatına ve ekran kartına göre işlemcisi çok düşük kalmış. En azından R5 3600/5500 olsa fena olmazdı. İsterseniz 2. el toplama sistem önerisinde de bulunmaya çalışabilirim.
Toplama da parçaları tek tek satın almak zor olabilir, 2.el hazır olsa bence daha makûl geliyor. teşekkür ederim

Intel'e hiç bulaşma bu ilk şartın.

İşlemci olarak:
Ryzen 5 3600.
Ryzen 5 5500.
Ryzen 5 2600.
Ryzen 3'leri listeye koymuyorum bence bu fiyatta listede olmalarına gerek yok. Belki 1. veya 2. nesil Ryzen 7 de bulabilirsin.

Ekran kartı olarak:
AMD RX 5600XT.
AMD RX 5700.
AMD RX 5700XT.
AMD RX6600.
NVIDIA RTX 2060.
NVIDIA RTX 2060 Super.
NVIDIA RTX 3060.
Bunların dışına çıkmamaya çalışacağım çok teşekkürler.

R5 1600 - RX 5600XT. 12K. Nasıl sizce @Itechin.g

Sen muhtemelen 2. el hazır sistemlere bakıyorsun ama düzgün bir şey bulması çok zor o şekilde, hep bir taraf zayıf kalacak, insanlar ellerinde kalan parçaları sistemleştirip satıyorlar. Pahalı dememizin sebebi şu 15k ya sıfır+ikinci el karışık Ryzen 5 7500F sistem toplarsın ama ekran kartın GTX1660 olur:D o yüzden sana ekran kartın çalışıyor mu diye sordum.

Sen muhtemelen 2. el hazır sistemlere bakıyorsun ama düzgün bir şey bulması çok zor o şekilde, hep bir taraf zayıf kalacak, insanlar ellerinde kalan parçaları sistemleştirip satıyorlar. Pahalı dememizin sebebi şu 15k ya sıfır+ikinci el karışık Ryzen 5 7500F sistem toplarsın ama ekran kartın GTX1660 olur:D o yüzden sana ekran kartın çalışıyor mu diye sordum.
Sizce ne yapmalıyım?

Evet 2.el hazır sistemlere bakıyorum. Dediğim gibi tek tek imal etmesi gidip test etmesi v.s bence yorucu ve uğraştırıcı bir süreç.

Sizce ne yapmalıyım?

Evet 2.el hazır sistemlere bakıyorum. Dediğim gibi tek tek imal etmesi gidip test etmesi vs bence yorucu ve uğraştırıcı bir süreç.

Yaşadığınız bölgeyi söyleyin sarı siteden bakıp en doğru ilanı atalım

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı