12.000-13.000 TL Gündelik işler için laptop önerisi

Bütçe
5-12k
Arkadaşlar Merhaba,
Doktor bir arkadaşım, yoğun iş yükününden rahatlamak amacıyla oldukça hızlı, rahatça internette gezinebileceği, film, video izleyebileceği iyi bir bilgisayar önerisi istedi benden. Oyunlarla pek ilgisi yok ve yakın zamanda olacağını düşünmüyor. Dolayısıyla minumum 16 GB RAM, i7 veya Ryzen 7'li; 256GB SSD olmazsa olmazlı, 1 TB HDD'li bir laptop bakması gerektiğini söyledim. Herhangi bir render, oyun veya Creative Production gibi işlerle uğraşmayacağı için iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum Zaten çok ağır olmasını da istemiyor PC'nin. Laptopun oldukça sağlam olması, garantili olması onun için önemli. Fiyat konusunda pek bir sıkıntısı yok, 12-13k ya kadar bile çıkabileceğini ama tabii ki daha ucuz bir laptopa hayır demeyeceğini söyledi. Yani kısacası uzun süre kullanacağı, gerçekten hızlı bir laptop bakıyor.
Sizin önerileriniz nelerdir? Sadece laptop linki olarak değil, bileşenler de olmak üzere ve hayır kasa toplamayı planlamıyor.
Teşekkürler.
Bu bilgisayar onun işini çok rahat bir şekilde giderecektir.
 
Bu laptop benim aşırı hoşuma gidiyor :)

Oyun oynanmayacakmış hocam.
Gündelik kullanım için Gaming laptop mu?

MacBook Air veya Matebook daha uygun olabilir, hem özellikleri iyi hem de uzun ömürlü olur.

Bazı arkadaşlar konu sahibinin isteklerine pek saygı göstermiyor diye düşünüyorum. Gaming laptop isteseydi belirtirdi ki bana Gaming laptop önerin diye. Ama gündelik için demiş arkadaş.
 
Ne demek yani Gaming laptop gündelik işte kullanılamaz mı? 12.000 TL'ye bir Ultrabook yerine fiziksel olarak daha kuvvetli bu makineyi hiç sorun yaşamadan 7-8 yıl kullanır kanaatindeyim. Buna uygun olarak da önerdim. Bence bu cihazı alırsa diğer bütün cihazlara nazaran daha keyifli ve daha uzun kullanır.
Diğer arkadaşlarda burada beni "konu sahibinin isteklerine pek saygı göstermiyor diye düşünüyorum" şeklinde eleştirirken aynı eleştirinin muhatabı oluyorlar. Konuda beni eleştireceğinize kendi önerinizi yapın. Maalesef bu durumla forumda ilk kez karşılaşmıyorum herkes önce başkasını gömüp sonra ya hiç fikir ortaya koymuyor ya da sonra ortaya koyuyor.
 

Geri
Yukarı