Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Öncelikle eğer işlemci i7 8700K alınacaksa anakartın chipseti de Z370'den aşağı olmamalı.
RAM'ler de 3000 Mhz'den aşağı olmamalı eğer bütçe 12.000 TL gibi ciddi bir rakamsa.
Yine bütçe dahilinde SATA SSD yerine M.2 SSD, o kasa yerine de daha üst düzey bir kasa tercih edilmeli.
Bu sistemle oyunların en aşağı 2K çözünürlükle oynanacağını düşünürsek, Ryzen 7 2700X gibi bir canavarı tercih etmemeniz için hiçbir sebebiniz kalmayacaktır. Çünkü 2K çözünürlükte iki işlemciden de hemen hemen aynı performansı alırsınız. Ayrıca saf güç bakımından Ryzen öndedir.
12.000 TL veren arkadaşın 1.000 TL'yi esirgemeyeceğini düşünerek bütçeyi aşıp bu sistemi tavsiye ederim: Eki Görüntüle 301475
Sinerji de Ryzen 7 2700X kalmamış olduğu için sistemi Inventus'dan topladım.
Inventus da en az Sinerji kadar güvenilirdir.
Sistemin içinde ekstra soğutucu olmamasının sebebi sistemin şuan için OC ihtiyacının olmaması ve işlemci ile gelen fanın fazlasıyla yeterli olmasıdır.
Intel sistem toplamak isterseniz de sizi anlarım ve bu sistemi tavsiye ederim: Eki Görüntüle 301542
Hayır. Daha ucuz bir anakart koyduğunuz 1400TL lik anakart ile aynı işlevi görecektir. Daha ucuz anakrt alırsa aradaki fark ile diğer bileşenlere yükseltme yapar veya para cebinde kalır.
Hayır. Daha ucuz bir anakart koyduğunuz 1400TL lik anakart ile aynı işlevi görecektir. Daha ucuz anakrt alırsa aradaki fark ile diğer bileşenlere yükseltme yapar veya para cebinde kalır.
Arada 700 TL civarı bir fark var. İkisinin aynı performansı verceğine gerçekten inanıyorsan, diyecek bir söz bulamıyorum. En basitinden İntel Lan ile Killer Lan arasındaki farklara bakabilirsin. Dediğim gibi "En Basitinden"
Arada 700 TL civarı bir fark var. İkisinin aynı performansı verceğine gerçekten inanıyorsan, diyecek bir söz bulamıyorum. En basitinden İntel Lan ile Killer Lan arasındaki farklara bakabilirsin. Dediğim gibi "En Basitinden"
Farketmiyor efendim , farketmiyor. Eğer bir insan 12.000 TL gibi bir parayı bir sisteme veriyorsa, önemli olan bileşenlerden "ANAKART" zaten mükemmel olmalıdır. Arada 100tl de olsa, 200tl de olsa en iyisini alacaksın. Mesela ben 1.141 TL ye MSI Gaming Pro Carbon ürün aldım 3 gün önce. Sonra bir arkadaşım MSI x470 M7 yi attı. Özelliklerine baktım, sadece ram mhz si yüksekti. Benimki 3400mhz , m7 3600mhz. Dedim problem yok zaten 3200 mhz ram takacağım. Sonra bileşen kalitesine baktım, M7 nin kalitesi daha iyi, 2 tane m2 blok soğutucusu var tasarımı da biraz değişik. Dedim gene sorun değil, bende 1 tane m2 blok soğutucusu var ama zaten 2.yi takmayacağım. Sonra baktım M7 nin sadece AC modeli satılıyor, bu da demek oluyorki M7 alacaksam btooth ve wifi modelini almış olacağım. Ee ben onları da kullanmayacağım, ne gerek var ? Dedim dedim, neden 400 tl fazla verip M7 almam gerektiğini bulamadım. Sonra lan farklarına baktım, birinde intel, birinde killer lan var. Oynasa oynasa 5 ping oynar. 500 TL paraya değer mi ? İçimden bir ses, yav 12.000 tl ye bilgisayar diziyorsun, bu saatten sonra 3 ün 5 in hesabını mı yapacaksın almışken en iyisin al aklın kalmasın dedi, bende dinledim. Bütçeyi biraz aştım, 13.000 TL civarı tuttu. Ama mutluyum, olmuşken en iyisi oldu, aklım kalmadı
Diyelim ki sistemi kurdunuz ve güç tuşuna bastınız. Sistem çalışmadı. Ya da çalıştı ancak görüntü gelmedi. Ne yapacaksınız? (İllaki topladıktan sonra olmasına gerek yok. Normal bir zamanda da bu başınıza gelebilir.)
Normalde sistemin bütün bileşenlerini teker teker kontrol edip hatanın nereden kaynaklandığını anlamanız gerekli. Ancak Debug Led sayesinde bunu yapmanıza gerek kalmadan LED üzerinde belirtilen kod ile kolaylıkla sorunu saptayabilirsiniz.
PWM sayısı da ileride sisteme sıvı soğutma ve ya ekstra fan eklemek istediğinizde bağlantıları ekstra aparata gerek kalmadan direkt olarak anakart üzerinden yapmanıza olanak tanır ve bu bileşenerden olabildiğince verim almış olursunuz.
Faz sayısı da OC potansiyelinizi doğrudan etkileyecektir.
USB sayısı, Wi Fi, ses yongasının kalitesi ve diğerleri için de konuşmayı gerek görmüyorum.