12.0000 TL Video Kurgu Render PC Toplama Önerisi

glitche

Hectopat
Herkese merhaba TECHNOPAT ailesi. Aranıza yeni katıldım ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Yapacağınız yorumlar benim için çok kıymetli şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle video editleme işlerinde PC'ye ilk geçişim olacak açıkcası bunun için mutluyum. Daha önce MacBook Pro kullanıyordum fakat işelerim arttıkça artık çok yetersiz kaldı. Yani PC toplama konusunda pek bir bilgim yok. Yaptığım araştırmalarda AMD'nin performans ve fiyat olarak Intel'den daha iyi olduğu yönünde. Sizce AMD Ryzen 7 3800X'i seçip ve kalan parayla daha iyi bir ekran kartı mı almalıyım? Yoksa AMD Ryzen 9 3900X'mi tercih etmeylim? Bunlara karar verdiğimde hangi anakart ve ekran kartları almalıyım? Kısacası toplayacağım masaüstü bilgisayarı nasıl olmalı?

Kulladığım programlar Adobe Premiere ve Adobe After Effects. Bütçem 10.000 - 12.000 TL arasındadır.

Sorularım bilgilerinize göre yetersiz olabilir lütfen kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Evet ayrı yerlerden olur hiç sıkıntı değil

Ama söyleyeyim hem 2K monitör dahil Ryzen 5 3900X işlemcili bilgisayar için 12 bin TL bütçe az. O yüzden işlemciyi Ryzen 7 3800X yapabilirim. Hatta öyle bile maalesef 3000TL kadar aşmam gerekiyor o yüzden sizin istediğiniz özelliklerde maalesef olmaz. Sadece ekran kartını çok düşürürsem anca Ryzen 7 3800X ile olabilir.

Samsung SSD, 970 EVO P. M.2, 1 TB, NVMe MZ-V7S1T0BW: Amazon.com.tr Maalesef 15.371TL tutuyor sizin istediğiniz özelliklerde. Onun dışın da 12 bin TL'ye iyi sistem de toplarım ama sizin istediğiniz özelliklerden olmaz. Ama ilk önce cevabınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Açıkcası bütçem için en ideal parçalar hangisiyse onlarla işimi görmeliyim. Yoksa bu olsun şu olsun diyecek bir bilgim de pek yok pc için.

Hazır sistem olur mu?
13 bin TL tutuyor gerçekten render için iyi bir sistem yoksa Ryzen 5 3600 seçmek zorunda kalacağım

Samsung 860 QVO 1TB 550MB-520MB/s Sata 3 2.5" SSD Fiyatı ilerde M.2 SSD alırsın

Eğer 13.000TL'yi geçmesin dersen o PSU yerine bunu alabilirsiniz High Power 750W 80+ Gold Performance GD Aktif PFC Güç Fiyatı
Ama tavsiyem Cooler Master.

Son düzenleme:
Toplyabiliriz de. Hazır da olabilir hangisi daha iyi olursa

Ben size attım sistemi bütçeyi biraz aştı ama render için en iyi bunu bulabildim sıkıntı şurada SSD M.2 değil o yüzden ileride M.2 SSD alırsınız.
İlginiz için çok teşekkür ederim. Önerillerinizi titizlikle inceleyeceğim
Ayrı ayrı yerlerden olur mu? Ryzen 9 3900X render için daha iyidir. Bir de 2K monitör lazım.
Peki monitörü daha düşük bütçeli tutup sonradan yükseltsem olur mu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…