12.0000 TL Video Kurgu Render PC Toplama Önerisi

@Huseyin9421 ayrı bir konu açarsanız yardımcı olunur.

@Sylveon Ayri bir konu açtım ama net bir yanıt alamadım. O yüzden benzer konularda rastladım yaziniza. ×570 modelleri arasında bir secim yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konuda diğer bileşenler hakkında da yardim istedim umarım vaktinizi almiyorumdur

Hocam ben sistemimi topladım. Sorun tam olarak nedir? Yardımcı olmaya çalışayım

Hocam ben sistemimi topladım. Sorun tam olarak nedir? Yardımcı olmaya çalışayım

Merhaba. Bir konu açtım linkini yoruma bırakmıştım konuyla ilgili olduğu için.
Bende render için bir sistem toplamak istiyorum. Ryzen 9 3900X düşünüyorum acaba deneyiminiz nasıl oldu. Hangi parçaları aldınız tavsiye eder misiniz. Son paylaşılan videoda inteli tavsiye ediyor recep baltas. Fiyatları kontrol ettim 1k Fark var i9 10th ile ryzen 3900x arasında. 1k Fiyat farkına değermi sizce

Hocam sistemimi en alta bırakıyorum. Başta şunu belirteyim eğer render için bir sistem topluyorsan ve adobe uygulamalarını kullanacaksan yatırım yapman gereken parça ekran kartı olmalı. Asla 1k fark verip intel almana değmez ben 3900x ile uçuyorum. Kaldı ki adobe'un yeni güncellemesiyle artık render, export alırken işlemci yerine ekran kartını seçme özelliği geldi. Bu da %15- %20 performans artışı demek, diyeceğim o ki ryzen 9 yerine 7 alıp ekran kartını 2080'e yükseltmen çok daha doğru bir tercih olacaktır.

İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X
Anakart: ASUS ROG STRIX X570-E GAMING
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 2080 Advanced Edition
Sıvı Soğutucu: ASUS ROG STRIX LC 360 RGB
RAM: G.Skill Trident Z Neo 64 GB (2x32) 3200 MHz DDR4 CL16
SSD: Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD
Güç Kaynağı: Corsair RM 750W 80+Plus Gold
Egzoz Fan: Corsair SP 120 RGB Pro
Kasa: Collor Master TD500 Mesh
Monitör: ViewSonic VP 2768 4K
UPS: FSP Champ 1K 900W Online UPS

Ekran kartında kararsız kaldım. 3070'lerin fiyatı 2080'le neredeyse aynı. Piyasada bulunan Palit GeForce RTX 3070 GamingPro 8 GB
@glitche
Bu markayı tafsiye eder misiniz? Stoklarda ASUS, MSI gibi markaları bulamiyorum. Eğer bu markayı tafsiye ederseniz stoklardan bitmeden alayım insaallah

Son düzenleme:
Çok satıldı o model bende aldım şu ana kadar bir problem yaşamadım.İncelemeside vardı başka forumlarda.Fiyat olarak 3 fanlı en avantajlı model sanırım palit.

Hocam kullanmadığım bir parça olduğu için tavsiye edemem. Ama kalite sıralamasında Asus'un arkasında kalacak bir markadır. Asus'un ekran kartlarının donanım özelliklerine bakarsan farkını anlayacaksındır. 3070 ile 3080 fiyatları nerdeyse aynı diyorsan neden daha düşük modeli tercih ediyorsun ki? Al 2080'ni çiçek gibi kullan işte
Çok satıldı o model bende aldım şu ana kadar bir problem yaşamadım.İncelemeside vardı başka forumlarda.Fiyat olarak 3 fanlı en avantajlı model sanırım palit.
Hocam ne diyeceğim 3070'i yapıştırsana. Neden 2070 2080'leri düşünüyorsun? Ben alırken henüz çıkmamışlardır yerinde olsam 3070 alır keyfime bakarım. 3070 2080Ti ile nerdeyse aynı. 3080 2080Ti'yı geçiyorken güncel kartları alabiliyorsan hiç düşünme al derim

Son düzenleme:

@glitche Teşekkür ederim yorumların için çok faydalı oldu açmış olduğunuz konu. Kafamda az çok belirledim neyi nereye baglayacagimi ama şöyle bir ikilemde kaldim. Aorus X570 Elite ile ASUS X570'e Gaming arasında fiyat farkı gerçekten yüksek. Donanım farkına baktığımda fan pinleri ve Wi-Fi'si olduğu için ASUS önde gozukuyor ama benim bu iki özelliğe de ihtiyacım yok. Performans konusunda ikisi de eşitse Aorus'u tercih etmekten yanayım. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Video edit işinde kullanacağım bu bilgisayarı.
Şimdiye kadar edindiğim bilgilerle topladığım parçalar gecekten sağlam oldu gibi.
ASUS GeForce RTX 3070 8 GB ROG STRIX Gaming OC bu ekran kartında karar kıldım insaAllah ama şu an anakartta ikilemdeyim yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…