12-14 cm egzoz fan önerisi

BlackVcard

Hectopat
Katılım
8 Temmuz 2019
Mesajlar
571
Çözümler
3
Anakart
Gigabyte B650 DS3H
Merhaba, 14 ya da 12 cm sessiz ve güçlü egzoz fanı önerisinde bulunur musunuz? Kasam Phanteks Eclipse G500a ve kasayı masanın üstünde kullanacağım. Bir de bu fanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bütçem 200-800 TL arası ve 200 TL daha çıkabilirim. Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic P12 PWM için yorum yapabilirim 2-3 hafta kadar önce aldım ben de 2 ön ve 1 arkaya egzoz fan olmak üzere. Öncelikle ayarları yaptıktan sonra kasa fanları aşırı sessiz çalışıyor. 1200 RPM'e kadar sesi duyulmuyor bile lakin tam yüke geldiğinde çok belirgin sesi oluyor. Kulaklık takarsanız fark etmiyorsunuz tabi ama tam yükte kulaklığınız yoksa epey sesi duyuluyor. Kendim son hızda döndürmüyorum o yüzden ki gerek olmuyor da. Soğutma performansı olarak da başarılı bence. En fazla 1200-1250 RPM olacak şekilde ayarladım ve eski fanlarıma(Aerocool'un 12 cm mavi ledli PWM fanını kullanıyordum) oranla hem daha sessiz çalışıyor hem de ekran kartı, işlemci 2-3 derece daha serin çalışıyor. Bu arada kasa fanlarını değiştirmemin asıl sebebi boştaki sesten ötürüydü ve dediğim gibi sistem boştayken inanılmaz sessizler.
 
Ben alacak olsam bunlardan P14 olanı alırım açıkçası.

1000-1100RPM stabil olarak çalıştırır keyfime de bakarım.
 

Çok güçlü fan 2 tane aldım tavana yerleştirdim. Egzozdan da fazla hava üflüyor öndekilerden de sanki aynı rpm de dönmelerine rağmen. Sıvı soğutucu radyatör fanları diye biliyorum yanında vida çıkmıyor vidayı sen uyduracaksın. Çok ucuz çok iyi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı