12 bin TL civarı 2K monitör tavsiyesi

Öncel

Megapat
27 - 32 inç arası 2K, mümkünse flat ama Curved de olabilir, monitör tavsiyesi yapabilir misiniz? Bütçem 12000 ama modele göre üstüne çıkabilirim. Genel olarak oyun ve günlük kullanım için kullanacağım.

Teşekkürler peki sizin attıklarınızla beraber bu dördü arasından en iyisi hangisi acaba?

Teşekkürler peki sizin attıklarınızla beraber bu dördü arasından en iyisi hangisi acaba?

Samsung>philips>asus

Dell konusunda panel revizesi muhabbeti var. Eğer doğruysa en kötüsü o ama değilse Philips ve ASUS arasında konumlanabilir. Kötü derken aralarında sıralama yaptım yoksa hepsi güzel monitör.

Bütçendeki en iyi monitör bu.

Bence VA yerine IPS panel alsın günlük hayattada kullanacakmış renkerlin canlı olması daha iyi seçenek olur. Bende va panel var renkler hiç canlı değil soluk.

Bence VA yerine IPS panel alsın günlük hayattada kullanacakmış renkerlin canlı olması daha iyi seçenek olur. Bende VA panel var renkler hiç canlı değil.

G6 ile diğer VA monitörleri aynı kefeye koymayın. Bu monitörün renk gamutu gayet iyi ekstra olarak quantum dot var bunda. O yüzde IPS panellerden geri kalır yanı yok. Bu monitöre renk doygunluğu bakımından fark koyacak modeller G274QPF qd ve G274QPX gibi monitörler. Philips 27m2n ve ASUS XG27acs gibi monitörlerin yanında renk açısından kafa kafaya monitörler. Gözle görülür bir fark göremezsin o konuda.

G6 ile diğer VA monitörleri aynı kefeye koymayın. Bu monitörün renk gamutu gayet iyi ekstra olarak quantum dot var bunda. O yüzde IPS panellerden geri kalır yanı yok. Bu monitöre renk doygunluğu bakımından fark koyacak modeller G274QPF qd ve G274QPX gibi monitörler. Philips 27m2n ve ASUS XG27acs gibi monitörlerin yanında renk açısından kafa kafaya monitörler. Gözle görülür bir fark göremezsin o konuda.
Dün 8300 TL'ye bunu almıştım https://amzn.eu/d/hnocYFQ. ama buraya atılan monitörlerden biri 8-9 aralığına düşerse aldığımı iade edip yeni alıcam. Philips ve asus rog içimde kaldı çok.

Dün 8300 TL'ye bunu almıştım Amazon.com.tr. Ama buraya atılan monitörlerden biri 8-9 aralığına düşerse aldığımı iade edip yeni alacağım. Philips ve ASUS ROG içimde kaldı çok.

ASUS'un en büyük eksisi sert bir mat kaplamaya sahip olması. Kullanıcılar bu durumdan aşırı şikayet ediyor. Çünkü donuk ve cansız bir görüntüye sebep oluyor. Her ne kadar iyi bir renk gamutuna sahip olsa da. Ayrıca kontrast olarak ahım şahım bir model değil. Yani görüntü kalitesine önem veriyorsan öncelikli bir model değil. Philips biraz daha iyi kontrast oranına sahip ve bu şikayetlerden müzdarip değil. İlla IPS alınacaksa o düşünülebilir ama, dediğim gibi Samsung görüntü kalitesinde bariz üstün. Bu modelle kapışabilecek G274QPX var çünkü Philips'ten ve ASUS'tan çok daha iyi görüntü kalitesine sahip ama, IPS olduğu için yine kontrast bakımından Samsung'a göre zayıf kalıyor. Ayrıca 10 bit 240Hz veremiyor, Smart TV özelliği yok vs.

Kısaca doygun renkler görmek istiyorsan G274QPX yüksek kontrast görmek istiyorsan Samsung G65B almalısın. MSI çok daha pahalı olduğu için çoğu kişinin bütçesi yetmiyor. Philips ve ASUS ikilisi Samsung ile kapışamaz görüntü kalitesi konusunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı