12 bin TL'ye 3D yazıcı önerisi

Siyah Martı gerçekten çok bilgili birisi onun tavsiyelerini dinleyip beğenmeyen 3 5 kişi çıkar. Ancak ona düz versiyon alma konusunda katılmıyorum Neptune 4 plastik V slot kullanıyor, Neptune 4 Pro çelik tekerlek kullanıyor olması sebebiyle klipper ile yüksek hızlarda oynamalar yapmaya bir tık daha müsait geliyor zaten ikinci elde fiyat farkları neredeyse yok. İnternette çok temiz 2. el Neptune mevcut Ender 3 Pro'yu çalıştırmak için edindiğiniz tecrübeler sayesinde Neptune 4 ile oyuncak gibi oynarsınız. Ender 3 KE ve SE arasında KE modelleri lineer raylı olduğu için yine yüksek hızlarda daha iyi ve daha kararlı çalışacaktır SE modelini o sebeple tavsiye etmem ek olarak Ender 3 Core XZ nin altında yazıcı alıyor olsam Neptune 4 alırdım. Çünkü iyi ve işletmesi ucuz hatta tpu gibi saçma sapan filament basıp bozup ucuza tamir etmek için bir tane almayı düşünüyorum.

Tamamen otomatik yeni makine isterseniz bence Core XZ ve fantazi arıyorsanız Anycubic Kobra 3 (çok piyasası olmadığı için ikinci elde çok ölü fiyatlara bulunabiliyor.) bakabilirsiniz. Anycubic Kobra S1 kullanıcısı olarak söylüyorum Kobra 3 yerine 10-11 bin tl ye ikinci el bir Core XZ tercih ederdim.

A1 mini tablası çok küçük. Büyük tablaya 1 kez ihtiyacınız olur ihtiyacınız olduğunda da işinize yaramayacaktır.

@mertunuvar Teşekkürler.

Düşüncende belki haklısındır. Pro'da dar çaplı bir çubuk üzerinde U tipi, düz olanda profil üzerinde daha geniş bir bölgede giden V tekerler mevcut.

Klasik lineer ray ve lineer rulmanlı arabalı bir sistem kullanılsaydı ya da X/Y'de 2 lineer çubuk ve lineer rulmanları olsaydı durum değişirdi. Mevcut durumda artı bir değer kattığını düşünmüyorum.

Ben kendime 2. bir N4 alacak olsam aynı fiyatta olsalar bile bakım ve ayar kolaylığı sebebiyle gene N4 alırdım.

@mertunuvar teşekkürler.

Düşüncende belki haklısındır. Pro'da dar çaplı bir çubuk üzerinde u tipi, düz olanda profil üzerinde daha geniş bir bölgede giden v tekerler mevcut.

Klasik lineer ray ve lineer rulmanlı arabalı bir sistem kullanılsaydı ya da x/y'de 2 lineer çubuk ve lineer rulmanları olsaydı durum değişirdi. Mevcut durumda artı bir değer kattığını düşünmüyorum.

Ben kendime 2. bir N4 alacak olsam aynı fiyatta olsalar bile bakım ve ayar kolaylığı sebebiyle gene N4 alırdım.

Neptune 4'te neptune 4 diyorsunuz yani hocam, bahsettiğiniz sitede gerçekten güzel indirimler mevcut. P1s modelini gördüm. A1 ile aralarında öyle aman aman fiyat farkı yok. Biri 14K diğeri 20k madem bütçemi aşacağım bari o olsun diyorum.
Olurda aşamazsam bir şekilde 2. el neptune 4 veya neptune 4 Pro alacağım artık hangisini uyguna bulursam.

@slviaa5424 @mertunuvar @Siyah Martı hocalarım henüz almadım ama ne alsam karar da veremedim. Neptune 4 için aradığım kişi bana aynı matkanının Carbon adlı kapalı kasa bir yazıcısını önerdi gerekirse taksitli nakit avans ile düzgün bir şey alayım diyorum. Sıfır veya ikinci el bütçeyi biraz daha zorlayabilirim.
Sıfır alacaksanız Neptune 4 e 12 bin tl vermeye gerek yok 2. elden 6bin tl gibi fiyatlara alınca mantıklı olan bir yazıcı benim gözümde modern bir ender 3 diyebiliriz. Sessiz hızlı ve daha kaliteli olanı ama offset ayarı vs hala el ile.

Bir yorumunuzda otomatik seviyeleme ve kablosuz bağlantı olmasını istemişsiniz. Bu özellikler yeni ürünlerin hepsinde var şöyle izah edeyim;

Elegoo Centauri Carbon yeni çıkmış bir yazıcı reddit vs. çok fazla sorunu var ve fuarda v2 si tanıtıldı sanırım bunu kesecekler ben olsam almazdım. 3 Ay önce benzer bir süreçte araştırıp Elegoo CC yerine Anycubic Kobra S1 almaya karar verdim. Benzer fiyatlarda Creality K1, Ender 3 V3 Core XZ Anycubic Kobra 3 Kombo , Kobra S1 ve Bambulab bulabiliyorsunuz. Bambulab giriş için çok iyi cihazlar ama çok kapalı sistemleri var. P1S yeni modeli (P2S) çıktığı için stok eritmek için fiyatı düştü, kapalı bir sistem olması ve yazıcıların tamamen bambu firmasına bakıyor olması sebebiyle ben zamanında almak istemedim ancak A1 modeli 14.xxx fiyatıyla bence çok güzel bir alternatif şu anda. P1s dışında kapalı bir yazıcı bakıyorsam benzer fiyatlarda K1 eski ve problem çıkardığı için Kobra S1 dışında bir alternatif seçmezdim. Kapalı olması gerekli değilse param cebimde kalsın diye Core XZ yada Bambu A1 tercih ederdim. Burada tercih size kalıyor iki cihazda birbirine denk bana göre.

Wifi ile kullanımda bambu cihazları clouda bağlamak zorundasınız. Aksi takdirde wifi ve baskı sırasında bozulan modeli iptal edip diğer parçaların devamı gibi yazılımsal özelliklerden muaf oluyorsunuz.

Anycubic için lan modu ile clouda bağlamadan wifi ile kullanabiliyorum ancak parça iptali için clouda bağlı olması gerekip gerekmediğini bilmiyorum.

Sıfır alacaksanız neptune 4'e 12 bin TL vermeye gerek yok 2. elden 6bin TL gibi fiyatlara alınca mantıklı olan bir yazıcı benim gözümde modern bir ender 3 diyebiliriz. Sessiz hızlı ve daha kaliteli olanı ama offset ayarı vs hala el ile.

Bir yorumunuzda otomatik seviyeleme ve kablosuz bağlantı olmasını istemişsiniz. Bu özellikler yeni ürünlerin hepsinde var şöyle izah edeyim;

ELEGOO Centaur'i Carbon yeni çıkmış bir yazıcı Reddit vs. çok fazla sorunu var ve fuarda v2'si tanıtıldı sanırım bunu kesecekler ben olsam almazdım. 3 ay önce benzer bir süreçte araştırıp ELEGOO CC yerine anycubic kobra S1 almaya karar verdim. Benzer fiyatlarda Creality k1, ender 3 V3 Core xz anycubic kobra 3 kombo, kobra S1 ve Bambu Lab bulabiliyorsunuz. Bambu Lab giriş için çok iyi cihazlar ama çok kapalı sistemleri var. P1s yeni modeli (p2s) çıktığı için stok eritmek için fiyatı düştü, kapalı bir sistem olması ve yazıcıların tamamen bambu firmasına bakıyor olması sebebiyle ben zamanında almak istemedim ancak A1 modeli 14.xxx fiyatıyla bence çok güzel bir alternatif şu anda. P1s dışında kapalı bir yazıcı bakıyorsam benzer fiyatlarda K1 eski ve problem çıkardığı için kobra S1 dışında bir alternatif seçmezdim. Kapalı olması gerekli değilse param cebimde kalsın diye Core xz ya da bambu A1 tercih ederdim. Burada tercih size kalıyor iki cihazda birbirine denk bana göre.

Wi-Fi ile kullanımda bambu cihazları clouda bağlamak zorundasınız. Aksi takdirde Wi-Fi ve baskı sırasında bozulan modeli iptal edip diğer parçaların devamı gibi yazılımsal özelliklerden muaf oluyorsunuz.

Anycubic için lan modu ile clouda bağlamadan Wi-Fi ile kullanabiliyorum ancak parça iptali için clouda bağlı olması gerekip gerekmediğini bilmiyorum.

Creality yazıcıları konunun en başında sordum hocam da kimse alınır yazmadı. Herkes direkt neptune 4'e yöneldi, açıkçası hep PLA kullanıyorum ama A1 ve p1s aralarındaki fiyat farkı nedense gözüme o kadar yüksek gelmedi, ileride belki ABS, pet ve TPU gibi filamentler de kullanırım. Açıkçası eski ender 3 Pro'mu bu şişeden filament yapma makinesine mi dönüştürsem diye düşünüyorum(onlara da yine hotend, motor vs. gerekiyordu diye hatırlıyorum). Şu anda kafamda bir sıralama yapmaya çalışıyorum. Bu yazıcıların nozzle olayı da var bir kenarda. O da ciddi bir masraf. Her şeyi oturup baştan düzgünce düşünmek gerek. Zaten bu yazdıklarım hayal olacaksa hafta sonu neptune 4 Pro alacağım. Konuştuğum adam hafta sonu müsait olduğun söyledi. Ama eğer bu indirimler bir süre daha sürürse p1s almaya çalışacağım.
Anycubic yazıcılar içinde nedense hayırlı şeylerler okumadım. Genelde herkes uzak duruyor. Herkes ELEGOO öneriyordu sizde CC'den uzak durun diyorsunuz:D vallahi kafam allak bullak oldu. İyice araştırmak.
Creality k serisi için de pek iyi şey yazan yok. Aynı zamanda öğretmenim, okuldaki K1 cihaz fan yüzünden bozuk, onu gördükçe k serisine yanaşasım da gelmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı