İkisini aynı anda yapan yok var da pek mantıklı olmaz sanırım. Ama filtreye yakın olarak espressodan americano yapılabiliyor.
Yarı otomatik makinelerle uğraşmak istiyor musun? Yoksa ben düğmeye basayım alayım kahvemi mi diyorsun? Sütlü de yapmak istiyor musun?
Ben daha önce ucuz yarı otomatik aldım yanına ekipman aldım falan ama istediğim sonuca ulaşamadım. Belki ben çözememişimdir. Daha sonra kapsüllü aldım onda da pek tatmin olamadım. En son mokapot aldım onu bayağı beğendim. Şimdilik onunla devam ediyorum.
Daha önce Philips otomatiklerden mi alsam diye düşünüyordum. Belki o tercih edilebilir eğer düğmeye basayım kahvemi alayım diyorsanız.
Filtre yeterli olur derseniz filtre yapan bir makine alıp işinizi kolayca halledebilirsiniz.
Beko Grundig arçeliğin de şöyle bir modeli var. Seçeneği bol. Süt hazneli çok önerilmiyor ama yine de belki bakılabilir. Philips gibi arada yağlama bakım olarak daha iyi gibi iç haznesi vs. yani Philips'in daha güncellenmiş gibi gelmişti bana. Bence Philips artık güncelleme yapmalı.
Ama Philips dersen sütlü de olmalı dersen şu olabilir.
Sütü ben köpürtürüm dersen en base modeli olabilir.
Bir de bu otomatiklerde kahveyi soğuk veriyor sütü soğuk veriyor gibi problemler var. Bunun sebebi kafelerde insanlara kaynar kahve verip insanları buna alıştırdıkları için muhtemelen. Yani kahvenin normalde olması gereken bir sıcaklığı oluyor. Onun üstü kahveyi bozuyor aslında. Beko'nun ilk serilerinde sıcaklık sorunu vardı ama sonradan düzeltmişler.
Aslında AVM'lerde veya satış yerlerinde bu kahvelerin verdiği kahveyi deneme imkanı verseler iyi olurdu.
Ya da filtre kahve makinesi istiyorsanız en çok satılan şu modeller var.
Eki Görüntüle 2578011
Şu modelde zamanlayıcı da varmış.
Eki Görüntüle 2578014